Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tök jó reggel úgy felébredni, hogy tudod, mit csináltál tegnap”

Nem vágyik vissza a KISS-be Ace Frehley, aki saját bevallása szerint sokkal boldogabb így, hogy a saját dolgaival foglalatoskodik. A gitáros jelenleg éppen több párhuzamos projekten is molyol egyszerre.

„Élvezem, hogy én irányítom a saját életemet”, magyarázta Frehley a The Oakland Pressnek. „Az egyik őrjítő dolog a KISS-ben az volt, hogy mindig Paul és Gene kezében volt a sorsom, ők pedig munkamániások. Állandóan turnézni, lemezeket készíteni akartak, túlpörgetni a márkanevet, én pedig egyszerűen megbolondultam ettől. Nem vagyok már kölyök. Az állandó turnézás baromi kimerítő lehet, és nem szeretném magamat ilyen helyzetbe hozni. Szóval boldogabb vagyok azzal, amit most csinálok…”

Ace jelenleg több projekten is dolgozik: ezek között nem kizárólag egy új szólóalbum szerepel, hanem gondolkodik egy esetleges akusztikus lemezen, egy sci-fi filmzenén és 2011-es, No Regrets című önéletírása folytatásán is. „A No Regrets lebontotta a gátakat, és ismét kapcsolatba hozott egy csomó emberrel, akikkel jó ideje nem beszéltünk már. Velük pedig csupa olyan sztori került elő, amikről megfeledkeztem vagy túl későn jutottak eszembe… Dumálgattam pár régi testőrömmel, roadokkal, akik az első kötethez is sok mindennel járultak hozzá, és nagyban segítik a második elkészültét is”, magyarázza Ace, aki évek óta nem iszik és nem drogozik. „Emiatt is jobban érzem magam, mert józanul emlékszem rá, hogy mit csináltam. Tök jó reggel úgy felébredni, hogy tudod, mit csináltál tegnap. Sokáig nem így ébredtem…”

Frehley utoljára 2009-ben jelentkezett albummal Anomaly címmel, ami aránylag sikeresnek is bizonyult. Koncertcsapatában jelenleg Todd Youth gitározik, Anthony Esposito basszusgitározik és Scott Coogan dobol.

Ace és a dobos Peter Criss hosszú évek után a KISS 1995-ös MTV unplugged koncertjén léptek először színpadra Stanleyvel és Simmonsszal, akkor még maszk nélkül, majd a következő évben hivatalosan is visszatértek a fedélzetre egy minden képzeletet felülmúlóan sikeres turné erejéig. Később a bandában ismét feltámadtak a régi problémák, és noha a nosztalgiaturnék továbbra is remekül mentek, azt például ma már senki sem tagadja, hogy Frehley igazából alig játszott az 1998-as Psycho Circus lemezen. A gitáros végül 2002-ben, a dobos pedig 2004-ben hagyta ott a fedélzetet ismét, a zenekar azóta Tommy Thayer gitárossal és Eric Singer dobossal pótolja őket, akik Ace és Peter sminkjeit viselik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.