Shock!

július 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizennyolc év után ismét új dalokkal jelentkezik Tom Keifer

Hihetetlen, de igaz: április 30-án végre tényleg új dalokat kapunk Tom Keifertől, a Cinderella frontemberétől, aki utoljára 1994-ben tárt friss saját szerzeményeket a világ elé a zenekar Still Climbing albumán. Keifer szólólemeze a The Way Life Goes címet viseli, és a Warnerhez tartozó Independent egyik al-labeljénél, a Merovee-nál jelenik meg.

Keifer hosszú-hosszú évek óta ül a szólólemez dalain, miközben a Cinderellával kisebb-nagyobb rendszerességgel turnézgat az Egyesült Államokban, így igazi hard rock szenzáció, hogy az anyag tavasszal végre tényleg a boltokba kerülhet. A The Way Life Goes-ra tizennégy dal kerül fel, köztük gitárgazdag, rockos témáktól kezdve a bluesos számokon át lírai, akusztikus pillanatokig mindent találunk majd – vagyis a beharangozók alapján egyáltalán nem áll majd távol a Cinderella világától. Pontosan egyelőre nem tudni, kik játszanak a dalokban a január 26-án 52. születésnapját ünneplő Keifer mellett, de hamarosan nyilván ez is kiderül majd.

A dallista az alábbi:

01. Solid Ground
02. A Different Light
03. It's Not Enough
04. Cold Day In Hell
05. Thick And Thin
06. Ask Me Yesterday
07. Fools Paradise
08. The Flower Song
09. Mood Elevator
10. Welcome To My Mind
11. You Showed Me
12. Ain't That A Bitch
13. The Way Life Goes
14. Babylon

Az énekes február 9-étől kezdve szólóturnéra indul Észak-Amerikában. Arról sajnos nincs információ, hogy Cinderella lemez valaha is készülhet-e még, de ne is legyünk túl telhetetlenek, hiszen már az is csoda, hogy egyáltalán a szólóabum megjelenik...

A klasszikus Aerosmith, AC/DC vonalon mozgó Cinderella a '80-as évek második felében az egyik legmenőbb hajbandának számított a tengerentúlon. Az 1986-os Night Songs és az 1988-as Long Cold Winter lemezek egyenként több mint 3 millió példányban kelt el Amerikában, de a némileg lazább, countrysabb hangvételű 1990-es Heartbreak Station enyhébb visszaesést hozott azzal, hogy „csak" egymillióan vették meg odaát. A zenekar az 1994-es Still Climbinggal visszakanyarodott a harapósabb irányvonalhoz, de a grunge-korszakban már esélyük sem volt újból felkapaszkodni a csúcsra. Az évtized második felében még nekiláttak egy új anyag munkálatainak, de a lemez végül sosem készült el: a Sonyhoz tartozó Portrait részleg becsődölt, a jogi akadályok miatt pedig nem kezdhettek semmit a teljes egészében megírt anyaggal, az fél évtizedes moratórium alá került, nekik pedig közben teljesen elment tőle a kedvük. Mire ismét komolyan szóba kerülhetett volna egy új album, Keifernek – már nem először – súlyos torokproblémái támadtak, és évekbe telt, mire felgyógyult.

A Cinderella azóta kisebb-nagyobb rendszerességgel turnézik az Államokban, új dalokat azonban nem jelentettek meg. A banda tagságát jelenleg a klasszikus négyes alkotja, azaz az énekes/gitáros Keifer mellett Jeff LaBar gitározik, Eric Brittingham a basszusgitáros és Fred Coury a dobos.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.