Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tipikus Fear Factory sci-fivel érkezik június elején a The Industrialist

Nyilvános a Fear Factory június 5-én megjelenő új nagylemeze, a The Industrialist borítója és számlistája. Burton C. Bell énekes egy interjúban már részleteket is elárult a konceptuális sci-fi anyag sztorijáról.

„A címszereplő mindenféle iparág megtestesítője, egy automata", magyarázta a történetet Burton a Decibel magazinnak. „A mechanikai, technológiai és tudományos eredmények az ipari korban elvezettek az indusztrialista megalkotásához. A történetben ez a robot érző lénnyé válik, ahogy napról napra emlékeket gyűjt. Tapasztalatszerzés és tanulás útján válik olyanná, aki élni akar – és ezáltal ami az ember segítésére jött létre, végül az ember végzetévé válik."

A Burton által eddig megálmodott konceptalbumokhoz hasonlóan vidám történet az alábbi dalokban bontakozik ki a lemezen (a bónuszok természetesen nem kapcsolódnak a sztorihoz):

01. The Industrialist
02. Recharger
03. New Messiah
04. God Eater
05. Depraved Mind Murder
06. Virus Of Faith
07. Difference Engine
08. Dissemble
09. Religion is Flawed Because Man is Flawed
10. Human Augmentation
11. Blush Response (Difference Engine) (deluxe digibook bónusz)
12. Landfill (deluxe digibook bónusz)

„A zene tökéletesebben elegyíti az indusztriális gyökereinket a metalos éllel, mint azelőtt bármikor", mondta Burt a zenéről egy másik korábbi interjúban. „Mindezt anélkül, hogy elveszítettük volna azt a hangzást, ami a szónikus pusztítás gépezetévé teszi a Fear Factoryt. Egyik korszakunk rajongói sem csalódnak majd! Nagyon jó érzés volt ismét megragadni a Fear Factory igazi hangzását, visszatérni oda, ahol ez az egész elkezdődött, miközben új szintekre juttattuk el a bandát!"

A Rhys Fulber producerrel, illetve Greg Reely és Logan Mader keverési segítségével elkészített The Industrialisten még nem játszik a banda nemrég csatasorba állított új basszere, Matt DeVries. A dobos továbbra is Gene Hoglan, akivel nemrég interjút készítettünk - ebben sok minden egyéb mellett természetesen a Fear Factoryról is beszélt. Gene ugyanakkor nem vesz részt a banda első turnéján, amely április végétől veszi kezdetét Észak-Amerikában a Shadows Fall, a The Browning, a The Devastated és a Legacy Of Disorder társaságában. Pótlásáról a csapat egyelőre nem tett közzé információt, az azonban érdekes, hogy az első nyilvánosságra került friss promóciós fotón csak Burton és Dino szerepel…

 

Hozzászólások 

 
#4 Innerfire26 2012-05-24 03:33
Amazonon már van ízelítő az anyagból. Én hatalmas Fearfactory fanatik vagyok, a concrete album kívételével mindet zúzatom, legjobb banda. Az új album meg teljesen az Obsolete album vonalán halad,, visszakanyarodt ak az eredeti és egyedi cyber-trash-industrial kevert stílusukhoz. Szerintem nagyot fognak ezzel robbantani. Az előző albumnál 10 klasszissal jobbnak hangzik. Végre a kisérletezgetős időszakukból visszatérnek a régi jó témákhoz.
Idézet
 
 
+1 #3 M 2012-03-30 13:05
A sztori elég érdekesnek ígérkezik, remélhetőleg a zene is hasonlóan támogatja meg.
Idézet
 
 
+3 #2 Messire 2012-03-30 10:38
nem semmi ez a borító, életemben nem láttam még csak hasonlót sem
Idézet
 
 
+1 #1 Venomádi 2012-03-30 07:54
Remélem azért nem egy az egyben Soul of a New Machine
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.