Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thin Lizzy: megkockáztatják a Lynott nélküli lemezt

Mióta ismét aktív a Thin Lizzy, a rajongók szüntelenül vitatkoznak azon, vajon ízléses dolog-e Phil Lynott nélkül is ezen a néven koncertezni, de most úgy fest, elérkezett az idő, hogy a három egykori taggal kiálló banda félretegye minden aggályát. Scott Gorham gitáros egy friss interjúban legalábbis azt mondta, lehet, hogy elérkezett az idő egy új stúdióalbumra.

„Talán itt az ideje, hogy a banda ismét stúdióba vonuljon", mondta Gorham a Billboardnak. „Az egyes számú kérdés, amit az emberek nekünk szoktak szegezni, arra vonatkozik, hogy tervezünk-e felvenni új anyagot. Úgy látom, a rajongók bíznak ebben a felállásban, amiért nem is hibáztatom őket. Sikerült átugranunk az érzelmi gátakat... Ricky Warwick már írt néhány kibaszott gyilkos szöveget, és azt hiszem, azzal a tehetséggel, ami a mostani Thin Lizzyben felgyülemlett, elő tudnánk csalogatni magunkból egy igazán erős lemezt. Vagy legalábbis elérkeztünk arra a pontra, hogy komolyan fontolóra vegyük ezt, eddig ugyanis nem volt téma a dolog."

A Thin Lizzy 1996 óta aktív kisebb-nagyobb kihagyásokkal, a mostani tagságból Gorham mellett Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a régi – azaz már Phil Lynott-tal is közösen dolgozó – muzsikusokat. A Gorham mellett a reunion motorjának tekinthető John Sykes gitáros/énekes távozását követően a csapat frontembere jelenleg a The Almightyból ismert Ricky Warwick, a basszusgitáros Marco Mendoza, a másik gitáros pedig a Def Leppard hathúrosa, Vivian Campbell (aki azelőtt ugyebár a DIO-ban és a Whitesnake-ben is bizonyított már). Egy dolog biztos: ha tényleg új lemezt csinálnak a 25 éve halott Lynott nélkül, azzal akkora kockázatot vállalnak, mint még kevesen a rockzene eddigi történetében.

A zenekar februári bécsi koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#1 kamikaze 2011-03-28 08:41
Lynott nélkül nem szabadna stúdiólemezt csinálni! Ez felérne egy szentségtörésse l. Nem tudom John Sykes miért vált ki, de ha ez miatt, akkor maximálisan igaza volt. A koncertezés és annak egyszeri dokumentálása az One Night Only lemezzel még elfogadható volt, de nem kéne már ezt tovább "forszírozni". Ha nagyon ráérnek, akkor koncertezzenek nyugodtan, akár ezen a néven, de lemezt ne csináljanak. Mert az teljesen hiteltelen volna ezzel a névvel, hiába van ott 3 régi tag is (akik közül csak egy, Brian Downey őstag, aki a Lizzy teljes pályafutása során végig Lynott mellett játszott), a többiek (Gorham és Wharton) csak később kerültek a bandába. Összességében azt hiszem semmi másról nincs szó, mint egy régi patinás név felhasználásáva l olyan "előnyhöz" jutni, hogy ne kelljen bejáratni egy új nevet. Vagy mondhatnám azt is, hogy a régebben sokkal népszerűbb zenészek ezzel a "trükkel" próbálnak talpon maradni. Elég csak elolvasni a közelmúltból pl. Campbell kifakadását a Def Leppardról.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.