Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Unforgiven: saját és feldolgozott verziók a Metallica fekete albumának egyik sikerdalából

Idén nyáron már harminc éve, hogy megjelent a Metallica fekete albuma. A zenekar méltó módon ünnepli meg a jubileumot: a gigászi remaszterelt újrakiadás mellett egy még grandiózusabb tribute-album jön ki tőlük szeptemberben, és most mindkettőről újabb felvételeket mutattak be.

0622metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg minden idők egyik legfontosabb és legsikeresebb albuma, a Metallica Metallica című lemeze, közismert nevén a fekete lemez. A zenekar természetesen méltóképpen emlékezik meg a három évtizedes jubileumról: szeptember 10-én számos különféle verzióban hozzáférhető lesz az album újrakiadása, így többek között 180 grammos dupla vinylen, szimpla és tripla CD-n, illetve digitális formátumokban. A legfanatikusabbak a több mint 24 órányi zenét rejtő Limited Edition Deluxe Box Set kiadványt illeszthetik a kollekcióba: ebben két vinyl, három koncertfelvételeket rejtő vinyl, tizennégy ritkaságokkal – demókkal, nyers keverési verziókkal, interjúkkal, élő anyaggal – teli CD és hat hasonló tematikájú DVD, képeskönyv, passok, litográfiák, pengetők és egyebek kapnak helyet.

0622met

Ha mindez nem lenne elegendő, a zenekar The Metallica Blacklist címmel nagyszabású tribute-ot is kiad, rajta elsőligás világsztárokkal és abszolút ismeretlen előadókkal egyaránt, akik kedvenc ’91-es Metallica-dalaikat játsszák. A listán olyan nevek szerepelnek, mint Miley Cyrus és Elton John, St. Vincent, Jason Isbell, Corey Taylor, Dave Gahan, Darius Rucker, Chris Stapleton, a Volbeat és még sokan mások. A kollekció bevételei száz százalékban jótékonysági célra mennek majd: 50 százalék a Metallica saját alapítványának, az All Within My Handsnek, a maradék 50 százalék pedig az előadók rendelkezése alapján kiválasztott szervezeteknek.

Az Enter Sandman, a Sad But True és a Holier Than Thou után most a The Unforgiven több verziója hallgatható meg úgy a Metallica saját archívumából, mint friss feldolgozások formájában.

 

Hozzászólások 

 
#1 Montsegur 2021-07-20 22:23
Fentről a második az a mexikói koncert, amikor James megégette a karját és a road játszott helyette? :) Jól nyomja a fickó...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.