Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Sword: vége, ennyi volt

Feloszlott a The Sword. A texasi zenekar leállása mögött nincs semmiféle dráma, egyszerűen csak úgy érzik, elmondták, ami bennük volt.

1021sword

Hat nagylemez és számtalan turné után befejezte tevékenységét az austini The Sword zenekar. „Amikor 2004-ben elindítottam a zenekart, csak reménykedhettem olyasféle sikerekben, mint amilyeneket végül elértünk – mondja John D. Cronise énekes/gitáros. – Elképesztően szerencsésnek tartom magam, amiért majdnem két évtizeden át képes voltam megélni ebből, és ezalatt mindent el is mondtam és megtettem, amit a The Sworddal kreatív szempontból el lehetett mondani és meg lehetett teni. Így most elérkezett az idő, hogy más vizekre evezzek."

A zenekar köszönetet mond minden szakmabeli segítőnek és rajongónak, akik lehetővé tették nekik az elmúlt csaknem két évtizedet. A folytatásról egyelőre nincsenek információik, arról sem, hogy Cronise teljesen felhagy-e a zenéléssel, vagy csak más keretek között folytatja azt.

A The Sword elsősorban a Metallica – és elsősorban Lars Ulrich – protezsáltjaként tett szert szélesebb körű ismertségre a színtéren, számos alkalommal turnéztak is a zenekar vendégeként. Legutolsó nagylemezük 2018-ban jelent meg Used Future címmel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Chris92 2022-10-21 15:02
Az első négy lemezük, amiken a Sabbath-os doom metálos vonalt keverték az epikus heavy metál elemekkel nagy kedvencek voltak, sokat pörögtek, aztán elmentek egy 70's hard rock irányba ami már kevésbé volt a világom, de az is igényes volt. Kár értük, de teljesen érhető döntés, ha már nincs több motiváció vagy kreatív energia, akkor nem sok értelme van tovább erőltetni.
Idézet
 
 
#1 Equinox 2022-10-21 10:25
Kár értük, ügyes banda voltak, azt hittem, ebből nagyon jól el lehet lenni az undergroundban, mert elég jól csengő nevük volt. Sok lemezüket hallgattam, kb 4-et
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.