Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Metallica Blacklist: hallgasd végig a fekete album előtt tisztelgő grandiózus tribute-ot!

Idén nyáron már harminc éve volt, hogy megjelent a Metallica fekete albuma. A zenekar méltó módon ünnepli meg a jubileumot: a gigászi remaszterelt újrakiadás mellett egy még grandiózusabb tribute-album jön ki tőlük a mai napon, ami most teljes egészében végighallgatható.

0622metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg minden idők egyik legfontosabb és legsikeresebb albuma, a Metallica Metallica című lemeze, közismert nevén a fekete lemez, amiről mi is megemlékeztünk aznap egy visszatekintésben. A zenekar természetesen méltóképpen emlékezik meg a három évtizedes jubileumról: szeptember 10-től számos különféle verzióban hozzáférhető az album újrakiadása, így többek között 180 grammos dupla vinylen, szimpla és tripla CD-n, illetve digitális formátumokban. A legfanatikusabbak a több mint 24 órányi zenét rejtő Limited Edition Deluxe Box Set kiadványt illeszthetik a kollekcióba: ebben két vinyl, három koncertfelvételeket rejtő vinyl, tizennégy ritkaságokkal – demókkal, nyers keverési verziókkal, interjúkkal, élő anyaggal – teli CD és hat hasonló tematikájú DVD, képeskönyv, passok, litográfiák, pengetők és egyebek kapnak helyet.

0622met

Ha mindez nem lenne elegendő, a zenekar The Metallica Blacklist címmel nagyszabású tribute-ot is kiad, rajta elsőligás világsztárokkal és abszolút ismeretlen előadókkal egyaránt, akik kedvenc ’91-es Metallica-dalaikat játsszák. A listán olyan nevek szerepelnek, mint Miley Cyrus és Elton John, St. Vincent, Jason Isbell, Corey Taylor, Dave Gahan, Darius Rucker, Chris Stapleton, a Volbeat és még sokan mások. A kollekció bevételei száz százalékban jótékonysági célra mennek majd: 50 százalék a Metallica saját alapítványának, az All Within My Handsnek, a maradék 50 százalék pedig az előadók rendelkezése alapján kiválasztott szervezeteknek. Ez az album most teljes egészében végighallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#2 queensryche999 2021-09-11 22:33
@Lantis 01

Felmerül a kérdés, hogy mit vártál? Ezek feldolgozások. Az eredetinél semmi nem lehet eredetibb. Nekiállhattak volna hangról hangra eljátszani, de ennek - kreatív emberek lévén - szerintem ők (illetve en bloc a lemezen szereplők) sem látnák értelmét.

Szerintem egész jó feldolgozásleme z lett, tele érdekes megközelítéssel . Kétségtelenül változó színvonalon, de ez nyilván ízlés kérdése.
Idézet
 
 
#1 Lantis 01 2021-09-11 18:59
Ez az Enter Sandman feldolgozás nálam kiverte a biztosítékot... Hú de gyenge, az eredetihez képest.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.