Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Dillinger Escape Plan: speciális visszatérő koncert a Calculating Infinity jubileumára

Különleges koncertet jelentett be jövő nyárra a The Dillinger Escape Plan. A több mint hat éve inaktív zenekar azonban Greg Puciato énekes nélkül fut neki a bulinak.

1213dep

1999-ben jelent meg a The Dillinger Escape Plan első nagylemeze, a Calculating Infinity, ami a maga idejében nem bizonyult azonnali sikernek, ám hosszabb távon óriási megtermékenyítő hatást gyakorolt a színtérre bizarr, szokatlan, semmiféle korlátot és határt nem tisztelő megközelítésével. A később komoly underground népszerűségre szert tett csapat végül egészen 2017-ig menetelt tovább, amikor is letették a lantot. Most azonban vége szakadt a szünetnek, igaz, egyelőre mindössze egy bulit jelentettek be: 2024. június 21-én a brooklyni Paramountban játszanak a debütlemez megjelenésének negyedszázados jubileuma alkalmából, és a koncerten természetesen teljes egészében elhangzik majd a Calculating Infinity anyaga.

A koncert legfőbb érdekessége – már persze puszta megvalósulásán túl –, hogy nem vesz részt rajta a zenekar ikonikus frontembere, Greg Puciato: a mikrofonnál a Calculating Infinityt feléneklő, ám annak periódusa után a Dillingerből kikerült Dimitri Minakakis áll majd. A hangszeres szekciót ugyanakkor a legutolsó felállás muzsikusai alkotják, vagyis az alapító Ben Weinman gitáros, a szintén még a korai időkben csatlakozott Liam Wilson basszer, illetve a 2008-ban leigazolt Billy Rymer dobos.

Egyelőre nem tudni, lehet-e folytatása a speciális fellépésnek, a sajtónyilatkozat azonban újjáalakuló koncertként hivatkozik az eseményre, vagyis még ez sem tűnik kizártnak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.