Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljesen új felállásban, visszafelé kacsintgatva éledt fel a Static-X

Mintegy három évnyi szünet után hamarosan újjáéled a Static-X, és még idén amerikai turnéra is indulnak, ám a felállásban a főnök Wayne Static énekes/gitárost leszámítva senki sem szerepel a korábbi muzsikusok közül. Új albumról egyelőre nincs szó, Wayne egyelőre az első két lemez dalaira akar koncentrálni a koncerteken.

Még az idei évben amerikai turnéra indul a Static-X, akik 2009-ben vonultak meghatározatlan időtartamú pihenőre. Wayne Static mindenesetre nem bírta túl sokáig egyedül – pláne, hogy tavalyi szólóalbuma, a Pighammer fogadtatása szinte egyöntetűen pocsékra sikeredett –, és ismét összehozta a zenekart, méghozzá egy új felállásban. A főnök mellett egy Ashes nevű gitáros és Brent Ashley basszer, illetve Sean Davidson dobos alkotja jelenleg a Static-X-et. „Mind remekül kijövünk egymással, teljesen más a hangulat a színfalak mögött", mondta Wayne a Loudwire-nek az új összeállításról. „Mind remekül érezzük magunkat és nagyszerű műsort pakolunk össze. A turnén rengeteg régi nótát játszunk majd az első két albumról. Mióta csak pihenőre vonultunk, folyamatosan az járt a fejemben, hogy visszatérjünk az old school Static-X vonalhoz. Legutóbb rengeteg szólódalt játszottam élőben, most pedig készen állok arra, hogy visszakanyarodjak a régi Static-X-es dolgokhoz, amik most ismét újnak tűnnek."

Habár a korábbi Static-X tagsága – azaz Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Nick Oshiro dobos – hiányzik a fedélzetről, a régi zenésztársak nem haragszanak emiatt Wayne-re. „Büszke vagyok a bandával eltöltött éveimre, és azt szeretném látni, hogy a Static-X éljen és viruljon", mondta Campos a téma kapcsán. „Remélem, az összes rajongónk támogatja majd Wayne-t, és persze engem is a törekvéseinkben."

A legutóbbi Static-X soralbum, a meglehetősen harmatos Cult Of Static 2009-ben jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.