Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes lehet a visszarendeződés a Rattben

A Metal Sludge értesülései szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy a Ratt klasszikus felállásának basszusgitárosa, Juan Croucier ismét csatlakozzon a legendás sleaze rockerekhez, akiktől pár hete lépett le Robbie Crane bőgős. Az 53 éves Croucier a zenekar 1992-es első feloszlása óta egyszer sem vett részt semmiféle Ratt-aktivitásban.

Állítólag Juan Croucier áll majd a Ratt basszeri posztján a május 11-12-én megrendezendő M3 Rock Festivalon, amelyet a marylandi Columbiában, a Merriweather Post Pavilionban tartanak. Croucier a Dokkenben kezdte pályafutását, az ő játéka hallható a Breaking The Chains debütön is, ám a megjelenéssel egyidőben már a Rattben pengetett. Utóbb, a '80-as években a zenekar teljes sikerkorszakában tag maradt: a csapat számos népszerű dalában társszerzőként szerepelt, és háttérvokáljai is a Ratt hangzás integráns részét jelentették.

A basszer a csapat 1992-es feloszlásával visszavonult a főállású zenéléstől, és The Cellar néven máig jól menő stúdiót alapított Los Angelesben. Színpadon azóta csak különböző hobbiprojektekben állt, és habár a Ratt sokszor próbálta visszacsábítani, mindig nemet mondott nekik. „Sosem mondom azt, hogy soha, mert nem látom előre a jövőt, de akadtak a múltban nagyon kellemetlen dolgok, amiket rólam mondtak vagy ellenem tettek a zenésztársaim", magyarázta egy tavaly őszi interjúban. „Olyan ügyek voltak ezek, amik totálisan megsemmisítették azt a bizalmat, tiszteletet és szoros kapcsolatot, ami korábban fent állt közöttünk. Egy csomószor hívtak a zenekarba – vicces, de néha akkor is, amikor közben a sajtóban fikáztak –, és azért nem mentem vissza, mert igen problémás a viszonyunk, és ezen a téren semmi sem változott. Nem jövünk ki egymással, nem lenne szórakoztató a közös zenélés, és nehezen mennek olyan dolgok, amiknek egyébként könnyen kellene haladniuk. Sokan szeretnek zavaros kapcsolatokban mozogni, én nem tartozom közéjük. Elég szerencsés vagyok, hogy apaként el tudom tartani a családomat a stúdiómból, miközben még zenélek is itt-ott. És eközben jelen is vagyok a gyerekeim életében. Nem Juanról szól ez az egész..."

Ha Croucier mégis visszamegy a Rattbe, az azt jelentené, hogy a 2010-es Infestation album folytatásán a klasszikus felállás tagjai szerepelhetnének – leszámítva természetesen Robbin Crosby gitárost, aki 2002-ben halt meg herointúladagolásban, és ma Carlos Cavazo penget a helyén.

 

Hozzászólások 

 
#1 Dani 2012-04-21 13:07
Utolsó bekezdés: mármint a 2010-es Infestation album folytatásán, nem? Nehogy meghamisítsák a történelmet! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.