Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes közös albumot jelentet meg David Ellefson és Frank Bello

1212fdTavaly januárban egy rövid kis EP-t adott ki két Big Four-banda basszere, David Ellefson és Frank Bello. Az Altitudes & Attitude projekt hamarosan egy teljes nagylemezzel is jelentkezik.

„Az elmúlt hat hónap jelentős részét stúdióban töltöttük Frankkel, hogy befejezzünk egy teljes albumot, amit a következő két hét folyamán talán be is fejezünk”, mondta a White Line Fever podcastnek Ellefson. „Most rögzítjük a végleges énektémákat és mindenféle utolsó kis simításokat. Akad itt néhány óriási nóta, szóval izgatottan várom, hogy elkészüljön. Franknek és nekem van egy másik oldalunk, és ez a részünk jön elő, amikor összejövünk és elkezdünk együtt dalokat írni. A dalokat itt helyben, a stúdióban írjuk, csak úgy előjönnek a gitárjainkból, ami csodálatos. Az meg főleg, hogy közben nem hagytuk ott a saját zenekarainkat, ez tényleg csak egy mellékes, amolyan haszontalan kis dolog, ha úgy tetszik, és éppen ez adja a szépségét: hogy megtehetjük.”

Azt persze egyelőre nem tudni, mikor jelenhet meg a csapat első albuma, főleg, hogy Ellefson a Megadeth, Bello pedig az Anthrax soraiban is sorlemezt készít, David pedig ráadásul még a Metal Allegiance nevű szupergrouppal is mozog és albumot ad ki idén. Szintén nem egészen tiszta az Altitudes & Attitude pontos felállása, hiszen az első EP-n Frank és David egyaránt gitározott, illetve basszusgitározott, a dobokat az A Perfect Circle-ből ismert Jeff Friedl játszotta fel, és az egyik dalban a Firewind és Ozzy Osbourne gitárosa, Gus G is gitározott egy jót. Az énektémákat Bello vállalta be, akiről legkésőbb 1998, az Anthrax Vol. 8 albumának rejtett Pieces bónuszballadája óta köztudott, hogy tud bánni a hangjával.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.