Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes első lemezt játszik majd 2024-es koncertjein a Slipknot

Nagyot gurít majd 2024-ben a Slipknot: a zenekar az év végén esedékes európai koncerteken már biztosan teljes egészében eljátssza majd jövőre huszonöt éve megjelent bemutatkozó nagylemezét.

slipknot_k2019_02

Még odébb van, de már biztos, hogy jövő decemberben európai turnéra indul a Slipknot. A koncertsorozatnak egyelőre csak brit és nyugat-európai állomásait jelentették be – hozzánk legközelebb Stuttgartban lehet majd őket elcsípni december 8-án –, ám már most biztosnak tűnik, hogy megéri utazni a koncertekért. A Kerrang!-nek nyilatkozva Shawn Crahan ütős ugyanis az ezt firtató kérdésre megerősítette: a zenekar teljes egészében eljátssza majd 1999-es debütáló albumát. „Most viccelsz velem? – kérdezett vissza a témába vágó érdeklődésre Clown. – Minden idők egyik leghatalmasabb metállemezének jubileumáról beszélsz, és komolyan felmerül benned, hogy ez az 54 éves arc, aki épp az imént mondta neked, hogy ugyanúgy akar kiszállni, ahogy megérkezett, tényleg nem fogja elnyomni azt a lemezt száz, kétszáz, háromszáz vagy akár ötvenezer ember előtt? Nem élek örökké, haver, mint ahogy más sem. Nagyon gyorsan változnak a dolgok, nincs már időm baszakodni. Ott a sok emlék: az elveszített testvéreink, sőt, nővéreink miatti szívfájdalom… Sokan elmentek már, mi azonban még mindig itt vagyunk. Szóval igen, elejétől végéig eljátsszuk majd az első lemezt.”

Crahan emellett ugyanakkor meglepetéseket is beharangozott, bár ezek természete egyelőre igen ködös. „Mindenki biztos lehet benne, hogy nem fogunk csak úgy fejet hajtani a kereskedelmi világnak, és megadni az ottani arcoknak, amit akarnak. Persze ők is megkapják, viszont közben mi is jól fogjuk érezni magunkat. Ez kisebb bulikat jelent, meg csupa olyasmit, amiről senki nem is tud majd, amíg nem hallja. És ha csak hallottad, már elkéstél, mert nem fogod látni. Szóval mindenki jól teszi, ha kitárja a szívét, mert akkor érezni fogja, és nem kell majd hallania, ugyanis nagyon komolyan beszélek.”

A fenti rébuszok értelme persze sok minden lehet, így megfejtésük helyett egyelőre annyit érdemes megjegyezni, hogy az ősszel eltávolított Jay Weinberg dobos utódját egyelőre még nem találta meg a zenekar. Nagyon sokáig ugyanakkor nem húzhatják a döntést, tavasszal ugyanis már vár rájuk néhány amerikai fesztiválfellépés. Egyelőre nem tudni, hogy utóbbiakon már a jubileumi műsorral terveznek-e színpadra állni. A Slipknothoz kapcsolódó hír, hogy az alapító dobos, Joey Jordison örökösei nemrég beperelték a zenekart, mivel állításuk szerint a 2021-ben elhunyt zenész 2012-es kirúgása után több mint húsz személyes tárgyát, felszerelését nem szolgáltatták vissza a családnak.

Magyar Slipknot-buliról egyelőre nincs szó, de Corey Taylor énekes június 5-én, szólóban azért fellép Budapesten, a Live Nation szervezésében, aktuális CMF2 lemezének turnéja keretében. A koncert helyszíne a Barba Negra Red Stage lesz. A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu, www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon keresztül kaphatók, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#10 Draveczki-Ury Ádám 2024-01-02 05:30
Közkívánatra:

"Are you joking right now? You're talking about the anniversary of one of the greatest metal albums to ever release in the thought process known as reality, and you think this 54-year-old man who just told you 'I'm going out the way I came in', you think for one moment that this album isn't going to be played in its entirety in front of, like, a hundred people, 200 people, 300 people, 50,000 people.

"I'm not going to live forever, man. Neither is everybody else. Things are changing very quickly. I ain't got no more time to fuck around. That is the vehicle of my soul, and the remembrance, the memories, the heartache of lost brothers and even sisters — all these people that are gone and we're still doing it.

"Yeah, we're going to play that album from beginning to end, But I sure as hell am not going to just succumb to the corporate world and give all those people what they want. They're going to get it. But you know what we're going to get? We're going to have fun, too. So that means small shows and you won't know until you hear it. And if you heard it, you're already too late and you're not going to see it. So you better open up your soul, because then you'll feel it and you won't have to hear it, because I'm being very serious."
Idézet
 
 
#9 Vermin 2024-01-01 22:35
Vicces mennyire megvetés tárgya lett ez a csapat, pusztán azért, mert rendszeresek a tagcserék. Az utolsó dobosuk az előző zenekaraiból is gyanús körülmények között távozott, de persze "köcsög Slipknot" mintha egyébként nem sz*rná mindenki keresztbe ki van a maszkok alatt, amíg a zene jó.
Az viszont aggasztó, hogy Clown mennyi hülyeséget hord össze. Ha a fordítás csak fele annyira pontos, mint a forrás az is 3x több baj, mint kéne. Nem tudom be volt-e állva, vagy ilyesmi, de egy ilyen pozíciójú csapatnak jobban kéne ügyelnie arra mikor beszél parttalan baromságokat...
Idézet
 
 
#8 Rot 2024-01-01 19:41
Idézet - hároméves férfi:
Idézet - Rot:
Idézet - Tulus:
"Minden idők egyik leghatalmasabb metállemezének jubileumáról beszélsz"

Nem kicsit nagy az arc....

Bohóc egy társaság volt ez mindig. Mindenféle értelemben. Corey Taylor kapcsán Benton mestert idézném...


Benton mester a főbohóc.

De legalább van humorérzéke.
Idézet
 
 
#7 hároméves férfi 2024-01-01 14:01
Idézet - Rot:
Idézet - Tulus:
"Minden idők egyik leghatalmasabb metállemezének jubileumáról beszélsz"

Nem kicsit nagy az arc....

Bohóc egy társaság volt ez mindig. Mindenféle értelemben. Corey Taylor kapcsán Benton mestert idézném...


Benton mester a főbohóc.
Idézet
 
 
#6 Goodbye 2024-01-01 12:13
Az első albummal kapcsolatban igaza van. De attól még nem lesz egy túl szimpatikus fazon.
Idézet
 
 
#5 Rot 2024-01-01 10:51
Idézet - Tulus:
"Minden idők egyik leghatalmasabb metállemezének jubileumáról beszélsz"

Nem kicsit nagy az arc....

Bohóc egy társaság volt ez mindig. Mindenféle értelemben. Corey Taylor kapcsán Benton mestert idézném...
Idézet
 
 
#4 nikfisz 2023-12-31 18:43
Még egy nosztalgia turné. Már "kellett".
Idézet
 
 
#3 Tulus 2023-12-31 18:27
"Minden idők egyik leghatalmasabb metállemezének jubileumáról beszélsz"

Nem kicsit nagy az arc....
Idézet
 
 
#2 Légyölő Gabóca 2023-12-31 14:08
Hát egy jó koncertfilmet azért erről is megnéznék. :)
Idézet
 
 
#1 torta 2023-12-31 11:14
Nem irigylem azt a shockos tagot, akire a Crahan-nyilatkozatok forditasai jutnak :D

Erdemes lett volna linkelni az eredeti nyilatkozatot, uramatyam, milyen osszefuggestele n zagyva stilusban beszel konkretan mindig mindenrol...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.