Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes a visszatért death metal legenda felállása

Újabb koncerteket kötött le minden idők legnagyobb német death metal zenekara, a nemrég a Death Fest Open Airre újjáalakult Morgoth, akik klasszikus Cursed albumuk megjelenésének 20 éves jubileumát ünneplik meg a fullos visszatéréssel. A csapat már biztosan ott lesz Wackenben és a Rock Hard Fesztiválon is, méghozzá a korábbi Destruction ütőssel, Marc Reignnel a dobok mögött.

Mivel a Marc Grewe hörgős vezette Morgoth a Cursed jubileuma apropóján turnézik, a fellépések programjának gerincét az 1991-es album anyaga adja majd az idei bulikon, de ugyanígy játszanak majd két bemutatkozó EP-jükről, az 1989-es Resurrection Absurdről és az egy évvel későbbi The Eternal Fallról is.

A Morgoth jelenlegi felállásában a főnök Grewe mellett Harry Busse és Sebastian Swart gitároznak, Thilo Mellies basszusgitározik, illetve Marc Reign dobol, aki tavaly majdnem egy évtizednyi szolgálat után került ki a Destructionből, és a Cursed idején, tinédzserként maga is fanatikus Morgoth rajongó volt. Vagyis a '91-es albumot készítő, a képen is látható klasszikus felállásból Rüdiger Hennecke dobos mellett Carsten Ottenbach gitáros hiányzik a fedélzetről, utóbbi pótlására azonban inkább új basszert kerestek, az első korszakban basszusozó Sebastian Swart pedig gitárra váltott. Mindez azért érdekes, mert a csapatot pont Hennecke és Ottenbach alapították 1985-ben, igaz, eredetileg Cadaverous Smell, majd Minas Morgul néven...

A Morgoth már biztosan fellép a június 10-12. között Gelsenkirchenben megrendezendő Rock Hard Fesztiválon, a június 23-25. közötti Deathfesten Hünxében, az augusztus 4-6. közötti Wacken Fesztiválon, valamint az augusztus 11-13. közötti Party.San Open Airen Schlotheimben. Arról egyelőre nem tudni, önálló turnét vagy új lemezt terveznek-e. A csapat a '80-as és '90-es évek fordulójának nagy death metal robbanásával vált ismertté Európában, akkoriban Magyarországon is komoly népszerűségnek örvendtek. A Cursed után még két albumuk jelent meg, a kísérletezősebb 1993-as Odium és a beszédes című 1996-os Feel Sorry For The Fanatic, ami már szakított a death metallal, és indusztriális, elektronikus hatásokkal vegyítette a modern, brutális hangzású muzsikát.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Guest 2011-01-11 19:54
Hörgöth!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.