Shock!

április 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Távozik a Stratovariusból Jörg Michael

Kilép a Stratovariusból Jörg Michael dobos, aki tizenhat évet töltött el a finn power/speed metalosok soraiban. A német gőzhenger döntésének hátterében személyes okok húzódnak meg – remélhetőleg nem egészségügyi természetűek, hiszen az ütőst tavaly pajzsmirigyrákkal operálták.

Jörg Michael döntésének konkrét okait a banda nem közölte, az azonban biztos, hogy a dobos nem szakít a csapattal, hanem innentől kezdve saját koncertszervező ügynöksége, a Twisted Talent Concerts keretében segíti majd a Stratovariust. A zenekar öt speciális finn bulin búcsúzik el dobosától november 18-26. között.

„Szomorúan, de el kellett fogadnunk Jörg döntését", kommentálta a hírt Timo Kotipelto énekes. „Csakis a legjobbakat kívánjuk neki mindannyian, de ettől még természetesen a zenekar megy tovább. Közös hosszú utazásunk szerencsére nem fejeződött be, hiszen Jörg továbbra is erősíti majd a hátterünket, aminek nagyon örülünk. Nemcsak nagyszerű dobosunk volt mindvégig, de egyben közeli barát és igazi profi is. Alig várjuk, hogy utoljára együtt nyomulhassunk a mi germán gőzhengerünkkel! Ezek a koncertek feledhetetlen események lesznek majd."

Jörg Michaelnél tavaly ősszel pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak, meg is kellett operálni, ám a hírek szerint már idén év elejére stabilizálódott az állapota. Reméljük, nem egészségügyi okok miatt kényszerül otthagyni véglegesen a bandát... Egyelőre nem tudni, ki kerül majd a helyére a Stratóban, a betegsége miatt kihagyott turnén, így annak budapesti állomásán is Alex Landenburg (At Vance, Mekong Delta, Annihilator) helyettesítette.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.