Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tarol az eladási listákon a Nightwish új albuma

1009nwHiába az énekesváltás, hozza a papírformát a listákon a Nightwish új nagylemeze, az Endless Forms Most Beautiful, sőt, bizonyos területeken még előrelépés is tapasztalható. Tuomasék soha nem adtak még el annyi albumot az első héten az Egyesült Államokban, mint most, Nagy-Britanniában pedig szintén jobban kezdtek, mint valaha.

18 ezer példányban kelt el a nyitóhéten az Egyesült Államokban a Nightwish új lemeze, az Endless Forms Most Beautiful. Mindez a Billboard-lista 34. helyére bizonyult elegendőnek Tuomasék számára, ami pozícióban némi visszaesést jelent a legutóbbi Imaginaerum 27. helyéhez képest, ám az a lemez akkor kevesebb, 12 ezer példánnyal produkálta ezt, vagyis a Nightwish abszolútértékben sosem teljesített még olyan jól a tengerentúlon, mint most.

A zenekar elsődleges terepének persze mindig is Európa számított, és a kontinensen eddig tarol az anyag: Finnországban természetesen ugyanúgy az élen nyitott, mint a 2000-es Wishmaster óta mindegyik albumuk, de az első helyen kezdett Csehországban is, és Németországban, illetve Svájcban is megcsípte a második pozíciót, míg Hollandiában harmadik, Svédországban és Ausztriában pedig negyedik lett. Emellett Top 10-es az album Mexikóban (6.), Görögországban (9.), Franciaországban (10.) és Lengyelországban (10.), illetve Top 20-as Nagy-Britanniában (12.), Spanyolországban (13.), Kanadában (13.), Belgiumban (14.) és Ausztráliában (16.) is. A nagy lemezpiacok közül a briteknél soha nem ért még el ilyen jó eredményt a zenekar, de Németországban is jobban kezdtek az Imaginaerumnál, amely a maga idejében hatodik volt a listán – igaz, az azt megelőző két album meg simán első bírt lenni.

A Nightwish július 15-én a Kingdom Of Hegyalja fesztiválon koncertezik. További részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 James Smith 2015-04-10 22:36
Ez ékes bizonyítéka annak, hogy egy jól bejáratott névvel így egy jó marketing gépezettel bármit el lehet adni. A minőség pedig ebben az esetben sokadrangú.

Azt írtam, hogy nem rossz lemez de az egészből az jön le, hogy ez egy megalomán gépezet. Tuomas gépezete. Hagynia kellene a többieket is érvényesülni a zenekarban.
Idézet
 
 
+1 #1 bogar 2015-04-10 20:39
Érdekes, hogy az Anette-s lemezek is komoly fikkantásokat kaptak, de a zenekar népszerűsége mégis nő!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.