Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tarol az Asking Alexandria és az Amon Amarth, főnixként támadt fel a Metal Church

amonamarth_2016_4Három súlyos gitárzenét rejtő lemez is igen jól kezdett a nemzetközi listákon: az Asking Alexandria tartja a pozícióit, az Amon Amarth még erősített is ezeken, magához képest azonban mindenképpen a megint Mike Howe-val felálló Metal Church ugrotta a leghatalmasabbat.

A Billboard Top 200 kilencedik helyén nyitott a brit Asking Alexandria új lemeze, a The Black, amely az első a fronton az új énekessel. Az albumból 30 ezer példány talált gazdára a nyitóhéten, ami kicsit kevesebb, mint az előző, 2013-as From Death To Destiny 41 ezres eredménye – az az album akkor az ötödik helyig verekedte magát. A még egy körrel korábbi, Reckless & Relentless szintén kilencedik volt 2011-ben. A nyáron ismét Magyarországon koncertező Asking Alexandria erősen kezdett a többi nagy piacon is, Nagy-Britanniában például karrierjük eddigi legjobb eredményével a tizenötödik helyig jutottak, Németországban pedig a huszonharmadikig.

A szintén Magyarországra készülő Amon Amarth első konceptalbuma, a Jomsviking a jelek szerint ugyancsak elnyerte a közönség szimpátiáját: Johan Heggék soha korábban nem adtak még el annyi lemezt egy hét alatt az Egyesült Államokban, mint most, hiszen a lemezből 21 ezer példány ment el, ami a tizenkilencedik helyig repítette őket. A legutóbbi Deceiver Of The Gods ugyanezt az eredményt produkálta a maga idejében, de valamivel kevesebb, 17 ezres eladással. Még ennél is nagyobb eredmény azonban, hogy a zenekar – karrierje során első ízben – felkerült a német listák csúcsára, itt az előző lemez harmadik helye volt eddig a legjobbjuk. Nagy-Britanniában szintén sikeres a Jomsviking: a harmincadik helyre jutottak vele, ami harminchét helyezéssel jobb a Deceiver legerősebb pozíciójánál, vagyis minden tekintetben roppant komoly ugrás.

A Metal Church sosem tartozott a listaolvasztó csapatok közé, de Mike Howe visszatérése a jelek szerint igencsak felkorbácsolta a rajongók lelkesedését: az Államokban 11 ezren vették meg a friss XI albumot, ami az ötvenhetedik helyre volt elegendő a Billboard Top 200-on. Ez talán nem tűnik túl soknak, de valójában egészen brutális emelkedés, hiszen a legutóbbi Generation Nothing fel sem került a rangos listára, és az első héten mindössze 620 darabot passzoltak el belőle a zenekar hazájában... Helyezésileg szintén rekord a mostani eredmény, hiszen e téren eddig a banda legsikeresebb lemeze, az 1989-es Blessing In Disguise jutott a legmagasabbra a maga hetvenötödik pozíciójával.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Tulus 2016-04-05 15:51
Az új Metal Church bizony fasza lett, érdemes meghallgatni! \m/

Arghhhhhhhhhhhh hh!!!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.