Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ősztől indul a Judas Priest búcsúturné utáni első turnéja

0503priestMint azt már bizonyára mindenki tudja, július közepén megjelenik a Judas Priest új lemeze, a Redeemer Of Souls. Noha a zenekar a legutóbbi Epitaph világkörüli turnét búcsúként harangozta be, most már egyértelmű: továbbra is lesznek koncertek, csak éppen nem annyi, mint régebben.

„Őszintén: mindig azt mondtuk, hogy az Epitaph turné az utolsó világ körüli turnénk, de ennek ellenére mindig nyitva áll a lehetőség további koncertekre”, mondta Eddie Trunk műsorában Glenn Tipton. „Ebben a kérdésben soha nem is változtattuk meg az álláspontunkat, és továbbra is kitartunk mellette. Nem becsapni akartuk az embereket azzal, hogy azt mondjuk, az az utolsó turnénk, mert tényleg az volt az utolsó turnénk. Egy ilyen körút hihetetlenül sokat vesz el az ember életéből. De most, hogy elkészítettük az új lemezt, ismét tele vagyunk energiával. Ilyenkor az ember kétszer is meggondolja: hogyan is hagyhatnám abba ezt, hogyan is adhatnám fel? És ez visz tovább az úton, minket is ez hajt már negyven éve. És még élünk, legalábbis többnyire…”

„Amikor az Epitaph turné után, majdnem két év turnézást követően először hazamentünk, és az ember arra a nagyszerű energiára, arra a hihetetlen érzésre gondol, ami a koncerteken felszabadult, baromi nehéz azt mondani, hogy ennyi volt, itt a vége”, csatlakozott a gitároshoz Rob Halford is. „Szóval most ismét összeszedjük magunkat hozzá, és útnak indulunk, de nem olyan méretekben, mint korábban.” „Most úgy gondolkodunk, hogy ősszel lesznek koncertek, de még nem biztos, mennyi és milyen méretű”, fűzte hozzá Tipton. „De egy dolgot megbeszéltünk: most, hogy a Priestnek ilyen gazdagságú daléletműve van, talán már nem szükséges mindenáron túltenni az összes határon a produkciós oldalon, ahogy azt korábban tettük: az erő a zenéből jön majd. Jelenleg így érzünk ezzel a következő turnéval kapcsolatban.”

A július 14-én megjelenő Redeemer Of Souls anyagának megírásában a K.K. Downing helyére érkezett Richie Faulkner is aktívan részt vett. A zenekarnak természetesen arra is van magyarázata, miért kerül egyenesen öt bónuszdal a lemez deluxe verziójára. „Mert mind nagyszerű nóta”, indokolta a döntést Glenn. „Az alapváltozatra kiválasztott tizenhárom dal együtt egy roppant konzisztens heavy metal albumot ad ki, és pontosan egy ilyen lemez is volt a célunk. A maradék öt téma még csak véletlenül sem pehelysúlyú, de kicsit más érzésvilágú, más hangulatú számok. Szóval nem arról van szó, hogy le akarjuk rabolni a kölyköket, akik így többet fizetnek egy extra albumért, hanem egyszerűen csak úgy éreztük: ez az öt szám megérdemli a saját CD-jét.”

0427redeemer

A dallista az alábbi:

01. Dragonaut
02. Redeemer Of Souls
03. Halls Of Valhalla
04. Sword Of Damocles
05. March Of The Damned
06. Down In Flames
07. Hell & Back
08. Cold Blooded
09. Metalizer
10. Crossfire
11. Secrets Of The Dead
12. Battle Cry
13. Beginning Of The End
14. Snakebite (bónusz)
15. Tears Of Blood (bónusz)
16. Creatures (bónusz)
17. Bring It On (bónusz)
18. Never Forget (bónusz)

A múlt héten közzétett címadó dal alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#4 kmaker 2014-05-07 19:57
Legalább a keverés biztosan legyen jó heavy metal-os, a többi meg hát, majd elválik...
Idézet
 
 
+3 #3 Assassin 2014-05-07 13:03
A Priest biztosra ment a Redeemer of Souls-szal: visszanyúlt a gyökereihez, és megbolondította a ma "divatos" Sabatonos, indulús dalfelépítéssel . Jó kis feszes énekelhető koncertnóta...
Én örülök, hogy újra turnéznak... nem ők az első és nem az utolsók, akik meggondolják magukat a búcsúturné után és útra kelnek. Ők biztos, hogy nem csak a pénzért csinálják, hanem a feelingért. Nekik elhiszem...
Idézet
 
 
+1 #2 kaffer 2014-05-07 09:03
Engem ez már nem érdekel én láttam a búcsúturnét, "oszt jónapot" :)
Idézet
 
 
+4 #1 bogar 2014-05-07 08:24
Ennél sokkal szimpatikusabb számomra Gene Simmons, amikor azt mondja, hogy azért játszom még 60X évesen, mert fizetnek érte.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.