Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szólóalbum egy igazi black metal legendától

Áprilisban szólólemezzel jelentkezik Harald Nævdal, ismertebb nevén Demonaz Doom Occulta, az Immortal szövegírója és egykori gitárosa, aki annak idején kézsérülése miatt kényszerült kilépni a norvég black metal csapatból, ám a háttérből továbbra is segítette és segíti korábbi társait.

A March Of The Norse című album a Nuclear Blast gondozásában kerül a boltokba április 1-jén digipak CD, sima bakelit és picture disc formátumokban. „Ez a lemez zenei- és szövegvilágom egy újabb hideg dimenzióját villantja fel", jellemezte korábban az anyagot Demonaz, aki évek óta dolgozik az album dalain. A demók felvételénél olyanok segítették, mint legfőbb immortalos kollégája és barátja, Olve „Abbath Doom Occulta" Eikemo, Arve „Ice Dale" Isdal (Enslaved, I, Gorgoroth), illetve Armagedda dobos. Maga Demonaz csupán énekesként hallható a dalokban, de a teljes zenei és szövegi koncepció az ő műve.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Northern Hymn
02. All Blackened Sky
03. March Of The Norse
04. A Son Of The Sword
05. Where Gods Once Rode
06. Under The Great Fires
07. Over The Mountains
08. Ode To Battle
09. Legends Of Fire And Ice
10. Dying Sun (bónusz)

Demonaz és Abbath 1990-ben közösen alapították meg az Immortalt, ám a gitáros 1998-ban felhagyni kényszerült a gitározással és az aktív koncertezéssel akut íngyulladása miatt. Játéka így csak az első négy Immortal lemezen (Diabolical Fullmoon Mysticism, Pure Holocaust, Battles In The North, Blizzard Beasts) hallható, ám a későbbiekben is a csapat tagja maradt ideológusként, szövegíróként és amolyan többfunkciós háttéremberként.

A pár éves feloszlást követően újjáalakult Immortal utolsó albuma 2009-ben jött ki All Shall Fall címmel, a folytatás akár már idén megjelenhet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.