Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptemberben jelenik meg az új Satyricon album

Februártól stúdiózik a Satyricon, akik szeptemberben tervezik megjelentetni következő albumukat. A zenekar a március végén esedékes oslói Inferno fesztiválon már játszik majd néhány új dalt, amennyiben minden a tervek szerint alakul.

Hivatalosan is bejelentették, hogy napokon belül, februárban megkezdődnek a következő Satyricon lemez stúdiómunkálatai. Az egyik legegyedibb hangzású norvég black/extrém metal banda utolsó nagylemeze 2008-ban jelent meg The Age Of Nero címmel, és a 2009-es világ körüli turnét követően takaréküzemmódba kapcsoltak. „Úgy éreztem, a Satyricon olyan köröket kezdett el lefutni, ami nagyon eltért attól, amit akartam", magyarázta a szüntet okait a főnök, Sigurd Wongraven, azaz Satyr egy néhány hónappal ezelőtti interjúban. „Írás, próbálás, felvétel, promóció, turné, aztán kész. Utána pedig ismét írás, próbálás, felvétel, promóció, turné, aztán kész. Utána pedig megint és megint és megint. 2009-ben jutottam el addig a pontig, hogy azt kérdeztem magamtól: mi értelme van ennek az egésznek? Ezért kezdtem el annak idején zenélni? Biztosan nem. Nem szerepelt az álmaim között, hogy egy buszon éljek, és egy bőröndben tartsam mindenemet. Vagy a backstage-ben. Én zenéket akartam írni, felvenni, aztán néha adni egy koncertet vagy elmenni turnézni, de mindez aztán kurvára átfordult valami másba. Mindig történt valami, és állandó nyomás nehezedett ránk a környezetünkből. A végén már arról szólt számomra a döntés, hogy szünetet tartsunk-e, vagy pedig befejezzük a zenekar tevékenységét."

A Satyricon következő élő fellépése az oslói Inferno fesztiválon lesz, amelyet március 27-30. között rendeznek meg a norvég főváros több helyszínén. A zenekar extrahosszú műsorral áll majd színpadra a rendezvényen, amelyben új dalok is helyet kapnak. Az új album megjenelése szeptemberben várható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.