Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szabadlábon Vikernes felesége

0718_vargvikernesAz AFP hírügynökség - a francia Igazságügyi Minisztérium és a helyi rendőrség által is megerősített - információ szerint a szerda esti órákban, vagyis másfél nappal őrizetbe vétele után szabadon engedték Varg Vikernes feleségét, ami arra utal, hogy - egyelőre az ő esetében - nem találtak konkrét bizonyítékot, ami a terrorcselekmény előkészítésének gyanúját megalapozhatná. A nő kulcsszerepet játszik az ügyben, hiszen minden bizonnyal az ő nevére vásárolt lőfegyverek jelenthették az őrizetbevétel egyik közvetlen okát. A sajtó értesülései szerint a pár vallomásában az szerepel, hogy a szóban forgó négy fegyvert Vikernes felesége vadászat céljából vette, mivel a pár szándéka, hogy a társadalomtól a lehető leginkább elszigetelt, önellátó életet élhessenek.

Varg Vikernes francia ügyvédje, Julien Freyssinet a norvég közszolgálati NRK-csatorna kérdésére megerősítette, hogy védence mindenben együttműködik a hatóságokkal, tolmács segítségével minden kérdésre választ ad. Bár megérti, hogy előélete miatt a gyanú árnyéka vetődhet rá, ugyanakkor éppen azért költözött Franciaországba, hogy békés, csendes családi életet éljen, és tagadja, hogy bármilyen terrorcselekmény előkészítésén dolgozott volna. Szintén tagadja, hogy a tömeggyilkos Anders Behring Breivikhez bármi köze volna, hiszen Breivik tettét és nézeteit számos alkalommal nyilvánosan elítélte.

Mindeközben Norvégiában nagy felháborodást váltott ki, hogy a Gjensidige Biztosító eltörölte a Vikernesszel szemben 1997 óta fennálló, mintegy ötmillió koronás (csaknem 200 millió forintos) követelését, amelyet azután állapított meg, hogy a bíróság három fatemplom felgyújtásáért bűnösnek mondta ki. A társaság nem kívánt részleteket közölni azzal kapcsolatban, hogy milyen okból törölték a tartozást, ugyanakkor általánosságban elmondták, hogy az ilyen jellegű követelések a bírósági ítélettől számított tíz éven belül elévülnek, ezután a követelést számon tartó félnek kellene kezdeményezni annak fenntartását, de erre Vikernes esetében nem került sor. Ettől függetlenül az Oslói Önkormányzat a Holmenkollen-kápolna 1992-es megsemmisítéséből származó károk, mintegy 25 millió norvég korona (1 milliárd forint) megtérítését követeli továbbra is a zenésztől, aki minden bizonnyal nagyrészt ezen tartozások - vagy ahogy ő maga fogalmaz: a "kapzsi ügyvédek ügyfeleinek milliós követelései" - miatt hagyta el hazáját büntetésének letöltését követően.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.