Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

System Of A Down: Daron és Serj is valószínűtlennek tartja a további új dalokat

Noha mindenki lelkesen fogadta, hogy tizenöt év után nemrég végre két új dalt tett közzé a System Of A Down, túlságosan azért nem érdemes reménykedni további folytatásban: Daron Malakian és Serj Tankian szerint egyaránt valószínűtlen, hogy további számokat írnának a közeljövőben.

1207soad

A 2005-ös Mezmerize és Hypnotize kettőse óta nem adott ki új zenéket a System Of A Down, november elején azonban megtört a jég: Serj Tankian, Daron Malakian, John Dolmayan és Shavo Odadjian két számot, a Protect The Landet és a Genocidal Humanoidzot is bemutatott. A zenekar a jelenlegi azeri-örmény háborús helyzet miatt állt össze ismét, hogy kifejezze szolidaritását Örményországgal – és ha hihetünk a két főembernek, a nekibuzdulás egyelőre ki is merült ennyiben.

„Nem ennyire egyszerű ez az egész”, mondta Daron Malakian a BBC Soundsnak, amikor arról kérdezték, várhatók-e további dalok is a bandától. „Bárcsak az lenne, és annak is kellene lennie. Mégis bonyolultabb kicsit. Nem akarok belemenni most, hogy ő meg ő tehet róla. Ezt a két dalt nemes ügyért raktuk össze, így volt helyes. Semmi pénzt nem keresünk belőlük, minden befolyó összeget egyenesen az Armenia Fund alapítványnak utalunk. Szóval nem pénzkaszálásról volt szó, mint ahogy nem hírnevet vagy figyelmet akartunk, hogy most aztán majd a teljes internet rólunk szól majd. Kizárólag az a nemes ügy számított, hogy az országunknak szüksége van ránk, csakis ez hajtott és motivált bennünket. Az pedig fel sem merült, hogy most annyira izgatottak lettünk, hogy készítünk egy újabb System Of A Down-lemezt. De abból a tényből kiindulva, hogy ennyire gördülékenyen összeálltak a dalok, személy szerint úgy álltam fel a végén, hogy azt mondtam: szégyen, hogy bizonyos körülmények nem tudnak rendeződni. Fogalmazzunk így… Mert tényleg roppant kényelmesen, görcsölés nélkül megírtuk ezeket a dalokat. Mindenki jól kijött a többiekkel.”

Az NBC-nek Serj Tankian szintén azt mondta: nem valószínű, hogy további dalokat rakna össze a csapat a belátható jövőben. „Ennek az egésznek semmi köze nem volt a zenekarhoz”, fogalmazott az énekes. „Úgy döntöttünk, megcsináljuk a két dalt, hogy felkeltsük a figyelmet az interjúkkal is az Azerbajdzsán és Törökország által elkövetett igazságtalanságokra, illetve a humanitárius katasztrófára, amely a Hegyi-Karabahban élő örményeket sújtja. Emellett pedig szerettünk volna gyűjteni is számukra, hiszen oly nagy szükségük van erre. Tehát nem a zenei karrierünk, a zenekar vagy mi magunk álltunk a középpontban, hanem valami teljesen más.”

A csapat eddig nagyjából 7-800 ezer dollárt gyűjtött össze a két dallal a Hegyi-Karabahban élő örmények megsegítésére.

 

Hozzászólások 

 
#8 Equinox 2020-12-08 16:19
Sokkal több volt a harmónia a SOAD_ban mint az átlag nu-metalban (ez nem is volt átlag nu-metal banda soha)

Szerintem nagyon jók a számok, de pl a Scars on Broadway szerintem ihletettebb (Serjet szólóban nem hallottam még, de fogom). Valamint a Toxicityhez nyilván nem érnek fel (nem is korrekt ahhoz hasonlítani bármit). A Genocidal a jobbik szám amúgy, szemre.

Azért remélem, lesz még 1x lemez ebből. Nem értem, miért nem akarják.
Idézet
 
 
#7 Jézus 2020-12-07 18:06
Nézzük a jó oldalát, legalább 2 dal mégiscsak lett! Egy téma legalább van, ami egy asztalhoz/stúdióba viszi őket, ami örvendetes.
Idézet
 
 
#6 Carrast 2020-12-07 17:24
soha nem éredkelt a zenekar.. a nu metalos divatmetal időszak egyik eredetibb zenekara volt, aztán amikor kifújt a töltet és kiment a divatból úgy halt vele ez a zenekar is..
Idézet
 
 
#5 Venomádi 2020-12-07 15:13
A kínlódásuk egyre röhejesebb, de azt meg teljesen megértem hogy semmiféle felszopásról nem volt itt szó. Ha valamit kihasználtak, az a négyük bandájának a hírneve egy nemesebb ügyért, fényt irányítani az eseményekre. Most azt gondolom, hogy ennél jobb gesztust nem lehet gyakorolni kvázi nem létező zenekarként, ha már lemez nincs. A többit megisszák a rajongók, én meg aki nem vagyok az, máshogy látom ezt kívülről, viszont őket is megértem.
Idézet
 
 
#4 miso 2020-12-07 14:08
Fear Factory kettő :(

Mindkét zenekart a kapzsiság, a helyezkedés, és az egók tették tönkre.

Sebaj, a két zenekarnak van összesen vagy 8 lemeze, amit szívesen hallgatok, és egyik sem a késői időszakokból való.
Nagy dolgokat már nem vártam volna tőlük, mondjuk a Genexuson volt 3 dal ami a Demanu-ra is ráfért volna :)
Idézet
 
 
#3 Zsolti 2020-12-07 14:07
Tíz éve megy ez a nyüglődés. :(
Nem méltó a múltjukhoz.
Ha eleve kizárták volna és annyit mondanak: "csak koncertezni fogunk, új lemez nem lesz" (mint tette azt pl. a RATM), senki nem szólhatna egy szót se.
De gyakorlatilag mind a négyen mondtak mindenfélét az elmúlt tíz évben, sokakban hamis reményeket táplálva.

Persze sok jó zene van, el lehet lenni új SOAD album nélkül, csak akkor végre zárják le a témát. :-/
Idézet
 
 
#2 Róka Kóma 2020-12-07 12:24
Soha nem voltam soad fan. Volt 1-2 számuk ami tetszett, oszt annyi. De ez, amit csinálnak, tök értelmetlen. Csak hergelik a rajongókat. Oszlassák fel magukat hivatalosan, és annyi. Ha már úgy sem írnak dalokat...
Idézet
 
 
#1 Igazmondó 2020-12-07 11:50
Idióták
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.