Shock!

október 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Symphony X: súlyosabb, sötétebb, modernebb lesz az Iconoclast

Iconoclast címmel még az év első felében megjelenik a Nuclear Blastnél a New Jersey-i Symphony X nyolcadik stúdióalbuma, melyet súlyosabbnak és modernebbnek ígérnek az eddigieknél. A zenekar még az anyag kiadása előtt, március 14-én ismét Magyarországon koncertezik.

„A lemez nagyrészt elkészült, jelenleg a keverést véglegesítjük, hamarosan kezdődik a masterelés, vagyis nemsokára belül tényleg megvagyunk, és megjelenhet az album", mondta Russell Allen énekes a Heavy Metal Thunder című rádióműsornak. „Mindenképpen 2011 első negyedévéről beszélek. Kész van a borító is, jövő héten következnek a zenekari fotók... Tényleg minden a legjobb úton halad afelé, hogy hamarosan megjelenhessen a lemez."

Allen szerint az Iconoclast sok tekintetben a banda legutóbbi, 2007-es Paradise Lost albumára emlékeztet majd, más szempontból viszont nagyon is eltér attól. „A gitárhangzás egy kicsit más. Alapvetően elég intenzív a lemez, talán a legintenzívebb, amit valaha is csináltunk, tele van óriási riffekkel, méghozzá több tonnányival. A zene súlyos, de az ének nagyon dallamos, erősek a verzék, a refrének, ugyanakkor agresszív stílusban énekelek, mert a téma ismét nagyon sötét. Néhol kipróbáltam ritmikusabb megoldásokat és olyan eltérő dolgokat is, amik abba az irányba mutatnak, amerre szerintünk a zene halad manapság. Szóval az egész lemez baromi erőteljes. És természetesen megint van egy nótánk, ami olyan, mint valami minieposz. Ez talán a legkönnyedebb dal az egész anyagon, a hangulata a Paradise Lost albumot idézi. Akár balladának is hívhatod, ha úgy tetszik..."

Allen azt is elárulta, hogy az Iconoclast szövegileg leginkább sci-fi vonalon mozog majd. „Az alapötlet szerint a gépek átveszik a hatalmat, és az a technológia, amit az ember szabadított rá a társadalmára, a végzetünkké válik", fogalmazott Russell, de azt azért hozzátette, hogy nem lineáris sztorira kell számítani, ez inkább csak amolyan központi gondolat, ami áthatja az egész lemezt.

Russell Allenék március 14-én Budapesten koncerteznek a Power Of Metal turné keretében a Nevermore, a tavaly újjáalakult Psychotic Waltz, valamint a Mercenary és a Thaurorod társaságában. A Symphony X eddig egyszer játszott Magyarországon, méghozzá 2003-ban, a Stratovarius vendégeként, szintén a PeCsában.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.