Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sykes: „Soha többé nem akarok beszélni David Coverdale-lel”

coverdalesykesElméletileg idén végre tényleg új lemezzel jelentkezik John Sykes, és talán már ennek felvezetéseként is felfogható az az interjú, amit a Rock Candy magazinnak adott. Viszont alapvetően természetesen itt is David Coverdale-ről és a Whitesnake-ről volt szó…

Tavasszal volt harminc éve annak, hogy megjelent a Whitesnake 1987 albuma, minden idők egyik legsikeresebb hardrock-lemeze, a csapat környékén pedig jubileumi megemlékezésekről suttognak. Ezek után természetesen rajongók tömegei várják, hogy a közeljövőben ismét csináljon valamit együtt az a két ember, aki összehozta azt az albumot, ám ha hihetünk John Sykesnak, az ő felbukkanásában hiába reménykedik bárki is David Coverdale oldalán. „Tudom, hogy David mondott valami olyasmit nemrég, hogy beszéltem vele egy Whitesnake-en kívüli közös projektről, de ez az állítás teljesen valótlan”, szögezte le a gitáros a Rock Candynek. „Tényleg soha többé nem akarok vele beszélni.”

Sykes a beszélgetésben részletesen kitért a ’87-es lemez nyögvenyelős készítésére is. „David minden lehetséges indokot felhozott, miért nem akarja felvenni az énektémákat. Hol az időjárást hibáztatta, hol a stúdió nem tetszett neki, de egyszer még azt is felhozta, hogy a mikrofonok nem elég jók. Én őszintén úgy gondolom: baromira stresszelt.” A gitáros szerint David a felvételeket követően teljesen inkorrekt módon rakta ki őt, Neil Murray basszert és Aynsley Dunbar dobost a csapatból még az album megjelenése előtt. „A mai napig nagyon keserűen gondolok vissza arra, hogyan bánt velem. Egyikünknek sem szólt egy szót sem arról, hogy kirúgott bennünket a zenekarból. Csak akkor tudtam meg, hogy már nem vagyok a Whitesnake tagja, amikor megkérdeztem John Kalodnert, hogy mégis mi folyik itt. Aztán baromira dühös lettem, és nem is akartam elfogadni a helyzetet, így lementem a stúdióba, ahol David még mindig az énektémáit rögzítette, hogy szembesítsem a kérdéseimmel. Őszintén mondom: elfutott. Beugrott a kocsijába, és elrejtőzött előlem! Később pedig azt állította, hogy a Geffen kényszerítette a tagság lecserélésére, de tisztában vagyok vele, hogy ez kibaszott hazugság volt. Mint ahogy az is, hogy ő írta a lemez gitártémáinak 95 százalékát. Alig tudott gitározni akkoriban.”

Sykes új szólóalbuma – az első a 2000-es Nuclear Cowboy után – elméletileg még idén megjelenik.

 

Hozzászólások 

 
#5 WSDCfan 2018-07-30 18:15
Mindent Sykes-nak köszönhet? Ne túlozzunk már. Szerintem illene elismerni, hogy a '87-es album mindkettőjük nagy érdeme. Közösen kellettek hozzá, hogy az legyen belőle ami. Mellesleg pl. a Crying In The Rainhez sincs köze Sykes-nak, ami szintén egy kiváló dal.
Az, hogy mi történt anno megint más kérdés és sokfélét lehet olvasni vele kapcsolatban. Valószínű rájuk igaz a mondás, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, de ettől amit közösen alkottak az egy mestermű. :)
Idézet
 
 
+3 #4 Gurgi 2017-06-09 06:28
A felvételek során az is felmerült, hogy Coverdale-t lecserélik a hangszálproblém ái miatt. Már sosem tudjuk meg, de bármiben fogadok, hogyha az 1987 dalait kiadják egy másik énekessel, közel sem lett volna ekkora siker, kellett hozzá Covi hangja, egyénisége, megjelenése (és felesége a videókban:)).
Idézet
 
 
+4 #3 Gurgi 2017-06-09 06:25
Sykes hatalmas gitáros, nagyon szeretem a Blue Murder lemezeket is, de túlzásnak tartom, hogy egyesek kizárólag neki tulajdonítják az 1987 sikerét, pl. a Here I go again-hez (a legnagyobb sikerdalhoz) semmi köze nincs, évekkel korábban íródott. Kétségtelenül ez lett a legsikeresebb WS-lemez, de Coverdale előtte és utána is sikeres volt, kiváló lemezeket adott ki, míg Sykes teljesen eltűnt.
Idézet
 
 
+6 #2 George 2017-06-08 22:52
Tökéletesen egyet kell értenem az előttem szólóval...Coverdale mindent John Sykes-nek köszönhet,már ami a Whitesnake mainstream sikerét illeti...A többit pedig a Deep Perple-nek...persze ettől még egy énekes Isten!!!....azért ajánlom mindenkinek a két Blue Murdert+az összes Sykes szólót...A pasi nem tud rossz nótát írni!!!(Lovelan d a csajoknak ajánlott!!!)
Idézet
 
 
+9 #1 queensryche999 2017-06-08 21:08
Cseppet sem lep meg. A 'snake ennek a lemeznek köszönheti messze a legnagyobb sikereit. Persze kellett hozzá az MTV-korszak és a klipek - mindannyian emlékszünk Tawny Kitaen idomaira -, de ha nincs Sykes, ma nem tartana ott a zenekar, ahol. Elég megnézni egy random setlistet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.