Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Svájcban debütál élőben az újjáalakult Coroner

Lausanne-ban, az április 23-ai Impetus fesztiválon játssza első újkori koncertjét a legendás svájci Coroner. A thrash trió, azaz Ron „Royce" Broder basszusgitáros/énekes, Tommy „T. Baron" Vetterli gitáros, és „Marquis" Marky Edelmann dobos csaknem tizenöt éves szünetet követően tavaly nyáron állt össze ismét.

A lausanne-i Docksban megrendezendő Impetus fesztiválon a Coroner mellett olyanok lépnek majd fel, mint az Earth, a Deerhof, a Liturgy, a Monkey 3 vagy a Sabbath Assembly, vagyis igazi underground rendezvényről van szó.

A gyakran a thrash metal Rush-aként emlegetett Coroner eredetileg a szintén svájci Celtic Frost roadjaiból alakult a '80-as évek derekán, és a továbbiakban is szoros kapcsolatot ápoltak Tom G. Warriorékkal - olyannyira, hogy első demójukat, az 1986-os Death Cultot egyenesen Warrior énekelte fel. A banda debütalbuma 1987-ben jelent meg R.I.P. címmel, és ugyan a közönségsikerek végig elkerülték őket, a Coroner a későbbiekben még további négy stúdiólemezt rögzített. Az egyéni megközelítésű, egyre technikásabb thrash-alapú muzsika elsősorban a szakma és a zenészek zenéje volt, de az intellektuálisabb, csavarosabb durva dolgok hívei körében is kultstátuszra tettek szert olyan anyagaikkal, mint az 1988-as Punishment For Decadence, az 1989-es No More Color, a talán legizgalmasabb 1991-es Mental Vortex és az indusztriálisabb 1993-as Grin. A zenekar az alternatív érában tetszhalálba meredt, majd 1996-ban hivatalosan is feloszlottak. Vetterli ezután pár évig a Kreator szólógitárosaként zenélt tovább, Edelmann pedig a Tom G. Warrior-féle Apollyon Sunban.

Habár a korai időszakban mások is megfordultak a csapatban, a lemezeken már kizárólag a tavaly nyárön összeállt trió szerepelt. A Coroner az április 23-ai Impetus fesztivált követően ott lesz az amerikai Maryland Deathfesten és a francia Hellfesten is. Az ezt követő folytatás egyelőre képlékeny. „Új lemezt csinálni bonyolult", mondta az újjáalakulás kapcsán Vetterli. „De sosem tudhatod előre... Lehet, hogy négy-öt koncert után belejövünk, és azt mondjuk, hogy hé, csináljunk egy albumot is. Senki sem tudja, mit hozhat a jövő, nincs előre kidolgozott haditervünk."

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.