Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Súlyos riffek és érzelmek sötét, mély kreatív kontextusba csomagolt, egyedi kombinációját akartuk létrehozni”

Cemetery Skyline néven frissen alakult szupergroupot igazolt a Century Media. A zenekartól most a második dal is meghallgatható.

0402cemskyline

Violent Storm címmel mutatta be nemrég első dalát a Cemetery Skyline nevű formáció, amelyet most az In Darkness követ a sorban. A zenekar tagjai Mikael Stanne énekes (Dark Tranquillity, The Halo Effect, Grand Cadaver), Markus Vanhala gitáros (Insomnium, Omnium Gatherum, I Am The Night Horde), Santeri Kallio billentyűs (Amorphis), Victor Brandt basszer (Dimmu Borgir, Witchery, ex-Entombed, ex-Satyricon) és Vesa Ranta dobos (Sentenced, The Abbey), első lemezük pedig a Century Mediánál esedékes vélhetően még valamikor idén.

„Ez a zenekar a skandináv éjtelen éjszakákból mászott elő – mondják. – Valamikor 2020 környékén alakultunk, hogy kortalan, sötét muzsikát alkossunk a generációnk legnagyobb hatásainak tiszteletére. Olyasmit terveztünk létrehozni ezzel az északi kollaborációval, ami korábban nem létezett, és eltér a csapat tagjainak minden azelőtt alkotott zenéjétől: súlyos riffek és érzelmek sötét, mély kreatív kontextusba csomagolt, egyedi kombinációját. Hívhatjátok gótikus rocknak, dark rocknak vagy akár még heavy metalnak is, mi a magunk részéről csupán nordic gothicnak, északi gótikus zenének nevezzük.”

Stanne november 20-án a Dark Tranquillityvel, jövő február 7-én a The Halo Effecttel koncertezik Budapesten.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.