Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Súlyos a zene, de némileg túlterjeszkedünk a heavy metal birodalmán”

1026eweElegant Weapons néven fut a Nuclear Blast új szupergroupja. A zenekarban a Judas Priest, a Pantera és a Rainbow volt tagjai egyesítették erőiket.

Ronnie Romero énekes (Rainbow, MSG, The Ferrymen), Richie Faulkner gitáros (Judas Priest), Rex Brown basszusgitáros (Pantera) és Scott Travis dobos (Judas Priest) alkotja az Elegant Weapons zenekart. A formáció első nagylemeze, a Horns For A Halo 2023 tavaszán kerül a boltokba a Nuclear Blast gondozásában, producere Andy Sneap volt.

A csapat zenei motorja Faulkner, ugyanakkor a muzsika eltér majd a Judas Priesttől. „Súlyos a zene, de némileg túlterjeszkedünk a heavy metal birodalmán – mondja a gitáros. – A gyökerek persze így is egyértelműek, de szerettem volna kicsit olyan irányokba is nyújtózkodni, amiket nem feltétlenül várnak tőlünk. Mindig is szerettem volna készíteni egy lemezt Scott-tal a Priesten túl, és egészen különleges, hogy ehhez Rex Brown összekeverhetetlen hangzása és stílusa is hozzáadódik. Minden gitáros ilyen ritmusszekcióról álmodik! Ronnie Romero pedig a hab a tortán, az azonnal klasszikus torokká érő énekesek új generációjának tagja, aki egyből hatalmas fazont és vagányságot ad a daloknak, és a saját képére formálta őket. A dalokban mintha összevegyülne Jimi Hendrix, a Priest, a Sabbath, Ozzy szólódolgai és a Black Label Society: súlyos, fogós és dallamos a zene, egyszerre old school és modern, már ha van ennek értelme ebben a formában, és lejjebb is hangoltunk. Sok a gitárszóló, és ugyan melodikusak a nóták, beleremeg majd mindenki csontja."

Az albumra olyan dalok kerülnek majd fel, mint a Ghost Of You, a White Horse vagy a címadó Horns For A Halo. Egyelőre nem tudni, koncertfronton is aktív lesz-e a formáció, de tekintve, hogy a Judas Priest épp új lemezen dolgozik, és jövőre is vannak már lekötött turnéik – az idén nyári koncert után többek között Budapestre is ismét eljutnak májusban Ozzy Osbourne vendégeként –, a Pantera pedig szintén aktivizálódik az év végével, ezt illetően azért akadnak kétségeink...

További részletek remélhetőleg hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#4 queensryche999 2022-10-26 18:33
Már önmagában Faulkner neve jelzi, hogy meghallgatásra érdemes a dolog, hiszen a riffek a ö keze alól fognak szólni.

@Equinox: így van és korábban - még a Priest előtt - is töltött fel klasszikus témákat-szólókat. Ékes példája annak, hogy meg lehet tanulni valamit hangról hangra, de az a bizonyos "plusz/varázs/hívd, aminek akarod" abban rejlik, ki hogyan, milyen módon és ízzel játssza el azokat a hangokat és témákat. Mindenki kezében máshogy szól kicsit a gitár. Nyilván nem arra gondolok, amikor valaki szimplán nem elég jó, hanem pl. a ritmusjáték lüktetésére, a vibrátókra-kitartott hangokra, a frazírozásra: magára soundra, ami a "kézben van" - mint azt sokszor hallottuk már. (Nagyon nem mindegy, mibe dugod azt a gitárkábelt, de egy csilliós cucctól sem lesz jó az, ami nem szólna jól egy gyakorló erősítőn is.) Ezek azok a dolgok, amik felismerhetővé teszik a saját stílust és hangzást kialakító gitárosokat Hendrix-től kezdve B.B. King-en, Gary Moore-on, George Lynch-en, vagy Malmsteen-on át az olyan figurákig, mint Richie.
Idézet
 
 
#3 Equinox 2022-10-26 16:48
Tényleg jól néz ki. Egyszer néztem egy karácsonyi vag yújév videót Faulknertől, jammelt vagy 40-50 klasszikus rock és metal nótát, nagyon jól, húzósan. Szóval színes ízlése van, ilyenből szokott valami jó szintézis kikerekedni.
Idézet
 
 
#2 Tulus 2022-10-26 14:55
Na, ez érdekesnek tűnik.
Idézet
 
 
#1 Thomas 2022-10-26 09:45
Hátha nem sietik el, nem rontják el, ez nagyon várós.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.