Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stúdiózik az Alice In Chains

0419aicStúdióban dolgozik az Alice In Chains, és időkitöltő projektről vagy bármi egyébről természetesen szó sincs, a csapat már a 2013-as The Devil Put Dinosaurs Here folytatását készíti. Megjelenési céldátum azonban még nincs.

„Keményen dolgozunk”, mondta Mike Inez, az Alice In Chains basszere a Framus & Warwicknak, amikor arról kérdezték, miként alakul a zenekar következő albuma. „Valamit persze mindig csinálunk: játszunk, és általában minden más magától összeáll. Régebben sokszor aggódtunk a kiadó, a menedzsment meg a többi miatt, hiszen a zenekar átalakult egy… Na, szóval mindenki tudja, ez egyszerre üzlet is, és az üzleti oldalon is sok minden történik. Így aztán amikor bevonulunk különböző stúdiókba, olyan érzésünk támad, mint amikor lemegyünk a saját klubhelyiségünkbe, és félretesszük az üzleti oldalt. A dolognak szórakoztatónak kell lennie, és igyekszünk egymás számára is kellemes munkakörnyezetet teremteni. Mert napi húsz órát eltölteni egy stúdióban azért nem annyira nagy buli, viszont nagyszerű munka.”

Inez hangsúlyozta: a zenekar ma sem fájlküldözgetős módszerrel dolgozik, hanem igyekeznek együtt jammelni, viszont már többnyire kidolgozott ötletekkel érkeznek a stúdióba. „A Jar Of Flies például turnék között készült, így tíz nap alatt írtuk, rögzítettük, kevertük és masztereltük az egész anyagot. Amikor bevonultunk a stúdióba, összesen talán csak Jerrynek volt egyetlen dala, a Don’t Follow, azon kívül semmi. Kicsit hiányoznak ezek az idők, mert ma már nem készítünk így lemezeket. Pedig jó lenne, ha minél többen dolgoznának így. De hát ma már nincs pénz efféle stúdiós kísérletezgetésekre. Ma már tudni szoktuk, mit akarunk játszani, amikor eljutunk ebbe a fázisba, kidolgoztuk előre a dalokat. Pár változtatás és apróság persze belefér, groove-ok, hangszínek, de általában már tudjuk, mit csinálunk. Megpróbálunk minél kevesebb pénzt elpazarolni, amikor bevonulunk ezekbe a különleges katedrálisoknak is tekinthető helyekre, amelyek amúgy is tűnnek el. Mind. És nem könnyű végignézni, ahogy a kedvenc dinoszauruszaid kipusztulnak…”

A lemez megjelenése legkorábban az év második felében várható.

 

Hozzászólások 

 
+5 #10 notreadam 2017-01-25 16:58
Jaj de jó!!!Nálam az év legjobban várt lemeze.
Idézet
 
 
+5 #9 Dead again 2017-01-25 16:58
Ez azz!!!
Idézet
 
 
+6 #8 cápaidomár 2017-01-25 15:41
Még annyit fűznék hozzá, hogy a Jar Of... időkben még vastagon a '90-es éveket írjuk. Teljesen más világ volt az. Te is éltél már akkor (gondolom), én biztosan, szóval tudjuk.
Ők ma józan életet élő sportrajongók (elvileg), nem fiatal narkósok. Megállapodott emberek. A fiatal és a megállapodott ember között pedig általában a függetlenség a különbség.
Idézet
 
 
+7 #7 cápaidomár 2017-01-25 15:33
Idézet - valarmorgulisz:
10nap alatt rántották fel spontán a Jar of Fliest, mégis mekkora kő anyag. A No Excusest vinném is magammal egy lakatlan szigetre. Most meg éveket szöszölnek a húrzajokkal is. De meghallgatnék már egy nagy bandától egy erőlködés mentes, nem patika mérlegen adagolt lemezt, ami csak jön úgy pacekból.


Csak hát, mint ahogy Inez mester is mondta, azok az idők elmúltak. Mind emberileg, mind a körülményeket tekintve. Gondolj bele: A Jar Of... idején robbantak be igazán, már mögöttük volt a Dirt, fenn voltak a csúcson fiatalon - naná, hogy fel voltak pörögve, tele inspirációval. És hát a Jar Of... sem az a bármikor újra elkövethető lemez, nem igaz?
Idézet
 
 
+6 #6 valarmorgulisz 2017-01-25 14:26
10nap alatt rántották fel spontán a Jar of Fliest, mégis mekkora kő anyag. A No Excusest vinném is magammal egy lakatlan szigetre. Most meg éveket szöszölnek a húrzajokkal is. De meghallgatnék már egy nagy bandától egy erőlködés mentes, nem patika mérlegen adagolt lemezt, ami csak jön úgy pacekból.
Idézet
 
 
+19 #5 White Sunday 2017-01-25 13:00
Idézet - TelekiPál:
Elég régóta húzódik a lemez. Lehet, hogy egyszerűen csak elfelejtettek zenélni, nem?


Persze, lehet, Csak pont annyi az esélye mint egy tőled származó értelmes hozzászólásnak.
Idézet
 
 
-20 #4 TelekiPál 2017-01-25 12:23
Elég régóta húzódik a lemez. Lehet, hogy egyszerűen csak elfelejtettek zenélni, nem?
Idézet
 
 
+6 #3 Zsolti 2017-01-25 11:52
Nálam már alapból "év lemeze"-gyanús, ha tényleg kijön idén. :)
(Még régebben arról lehetett olvasni, hogy Duff könyvet ír róluk és azzal együtt jön az új album. De nem hiszem, hogy az azóta közbejött Guns-turné mellett sok ideje maradna írogatni...)
Idézet
 
 
+5 #2 cápaidomár 2017-01-25 09:49
Juhú!!!
Idézet
 
 
+7 #1 Bólogató Kutya 2017-01-25 09:32
Az utolsó két lemez mestermű, hatalmas személyes kedvencem, a BGWTB lemezzel kaptak el igazán (tisztelet a régieknek is, nagyon mély zenék).
Nagyon várom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.