Shock!

október 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stúdiózik a Symphony X, kevésbé súlyos új album készül

0915syxNéhány napja mi is beszámoltunk a Symphony X basszere, Mike LePond hamarosan megjelenő szólólemezéről, és lám, máris újabb jó hírek érkeztek a csapat környezetéből: az utóbbi években csendes üzemmódba kapcsolt New Jersey-i progresszív metalosok megkezdték az új album felvételeit.

Múlt héten elkezdte rögzíteni új lemezét a Symphony X. A zenekar legutóbb 2011-ben jelentkezett friss stúdióalbummal az Iconoclast révén, és ha hihetünk a napokban éppen saját anyaga kapcsán interjúzó LePondnak, az új lemez némileg dallamosabb lesz annál. „Stílusát tekintve nem olyan súlyos az album, mint az Iconoclast”, árulta el Mike a United Rock Nationsnek. „Ha mindenáron hasonlítgatnom kellene, akkor azt mondanám, olyan, mintha a The Odyssey és a Paradise Lost kombinációja lenne, valami ezek között… Sok klasszikus Symphony X-elem van benne, méghozzá több olyan is, amit sok rajongónk hiányolt tőlünk az utóbbi években. Szóval a tábor szerintem szeretni fogja. Tényleg nagyon odafigyeltünk, hogy jó dalok szülessenek.”

A lemeznek egyelőre nincs címe, és még az sem dőlt el, hogy kilenc vagy tíz dalt rögzítenek-e hozzá. A tervezett megjelenési céldátum azonban ismert: a banda 2015 első hónapjaiban gondolkodik.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Wendiii 2014-09-15 21:44
Na, ezt nagyon várom. Eddig csak kiváló és annál jobb lemezeik születtek. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.