Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stúdiózik a Sevendust – talán utoljára...

Stúdióba vonult az amerikai Sevendust, hogy elkészítse kilencedik albumát, amely a banda tagjainak korábbi nyilatkozatai szerint akár az utolsó is lehet majd. Lajon Witherspoonék Mike Ferretti hangmérnökkel dolgoznak a New Jersey-i Architekt Music stúdióban, az album pedig a tervek szerint valamikor 2013 első felében kerülhet a boltokba.

A számos aranylemezzel rendelkező atlantai Sevendustról az utóbbi időben elsősorban a tagok projektjei révén lehetett hallani, hiszen a gitáros Clint Lowery és a dobos Morgan Rose Call Me No One, John Connolly gitáros és Vince Hornsby basszer pedig Projected néven alapítottak új csapatot. A Call Me No One bemutatkozó anyaga Last Parade címmel a nyáron a boltokba is került, a Projected debütje, a Human pedig szeptember 18-án érkezik.

Mindeközben végre a Sevendust is mozgásba lendült, és nekiláttak új lemezüknek, amely valószínűleg 2013 első felében jelenik meg. Árnyalja némileg a képet, hogy Witherspoon és Rose tavaly egy rádióinterjúban úgy fogalmaztak: a Sevendust útja akár a vége felé is közeleghet. A tábor zúgolódása miatt Rose-nak később a Twitteren finomítania is kellett az elhangzottakat. „Nos, srácok. Az egész búcsú-dologról csupán szó van. Szeretjük egymást, nincsenek problémáink, egyszerűen csak hiányzik a családunk. Döntés még nem született", szögezte le. Később mindezt azzal egészítette ki, hogy a banda egészen biztosan készít következő albumot, és azt rendesen meg is turnéztatja.

A groove/nu metalos vonalon elstartolt, de a nagyon tipikus bandák közül valamennyire már csak a fekete énekhang miatt is kilógó Sevendust sosem számított a körülrajongott sztárcsapatok közé, ám Amerikában mind a nyolc stúdióalbumuk komoly sikert aratott, és végig egyenletesen a felszínen is maradtak az utóbbi több mint tíz évben. A legutóbbi, tavalyelőtti Cold Day Memory lemez egyenesen az eddigi legmagasabb listás helyezésüket hozta, amikor a Billboard-lista 12. helyén kezdett.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 M 2012-09-11 20:13
Idézet - GTJV82:
Kár lenne, ha abbahagynák, nagyon jó csapat!
Azt mondjuk nem értem, ha valóban csak a családjuk hiányzik - ami egyébként teljesen érthető - hogy lehet az, hogy 5 zenészből 4-en már bele is ugrottak közben egy-egy új projektbe? Vagy ez csak nekem ellentmondás?..


nyilván gyorsan akart valamit mondani, aminek azért értelme is van.
Idézet
 
 
+6 #1 GTJV82 2012-09-11 08:41
Kár lenne, ha abbahagynák, nagyon jó csapat!
Azt mondjuk nem értem, ha valóban csak a családjuk hiányzik - ami egyébként teljesen érthető - hogy lehet az, hogy 5 zenészből 4-en már bele is ugrottak közben egy-egy új projektbe? Vagy ez csak nekem ellentmondás?..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.