Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steven Adler a Not In This Lifetime turnéról: „Olcsóbb, ha csak Frank van ott”

Egy friss interjú tanúsága szerint eredetileg sokkal nagyobb szerepe lett volna a Guns N' Roses Not In This Lifetime turnéjában Steven Adlernek, ám az a bizonyos tavalyi hátsérülés közbeszólt. A dobos szerint ugyan Frank Ferrer kiváló zenész, ebben a formában nem is lehet olyan a csapat, mint vele lenne.

0218gnr

Ma már gyakorlatilag közismertnek tekinthető, amiről egy éve még csak pletykáltak: Steven Adler valóban próbált a Guns N' Rosesszal a Not In This Lifetime turnéra készülve, és értelemszerűen nem kizárólag azt a pár dalt gyakorolták, amit aztán a dobos itt-ott elnyomott a bulikon volt zenésztársaival különleges vendégként. Ha hihetünk Stevennek, eredetileg sokkal nagyobb szerepe lett volna az egész újjáalakulásban. „Én úgy értelmeztem, hogy én játszom majd a teljes Appetite For Destruction- és Lies-anyagot, és hármat vagy négyet a Use Your Illusion dalai közül is", mondta Mitch Lafonnak adott interjújában a dobos. „Frank Ferrer pedig, aki fantasztikus, remek srác, a Chinese Democracy nótáit vitte volna, meg még néhány másikat. Velem kezdődtek volna a bulik, hogy egy időre leváltson, és aztán a zárásban is én jöttem volna ki. És teljesen elégedett is voltam ezzel a forgatókönyvvel."

A krach gyakorlatilag az utolsó pillanatban, a Guns tavaly április 1-jei hollywoodi bejátszó fellépése előtt ütött be. „Készen álltam a troubadouros bulira, próbáltam januárban, februárban, márciusban, de a második közös próba előtt, nyújtás közben éreztem, hogy valami baj történt. Eljátszottunk még hét nótát, de akkor már nagyon fájt a hátam. Este nyolcra értem haza, de éjfélkor már fel sem bírtam állni. Szörnyű volt. Két hétre teljesen kidőltem, aztán meg is műtöttek, de mire elérkeztünk a Troubadourig, már készen álltam. De akkor Duff felhívott, és közölte, hogy nem velem csinálják meg a koncerteket. Elsőre azt mondtam, ő a legnagyobb szemétláda a világon, és rácsaptam a kagylót. Utána aztán visszahívtam, és üzenetet hagytam, amiben bocsánatot kértem, mert igazából magamra haragudtam. Hogy bassza meg, nem vagyok képes ismét összejönni a srácokkal annyi év után, miután megadták nekem a lehetőséget erre."

Steven szerint nem azért játssza végül Ferrer a teljes programot a koncerteken, mert így kedvezőbbek a turnébiztosítási kondíciók. „Nem erről van szó, egyszerűen csak nem kaptam meg végül a lehetőséget. Olcsóbb, ha csak Frank van ott. Így nem kellett annyit fizetniük. És én is azért vállaltam el a fellépéseket, mert ismét velük akartam zenélni, hiszen annyira nagy szükségem azért nekem sincs a pénzre. Frank egyébként nagyszerű dobos, de nem úgy játszik, mint én, és én sem úgy játszom, mint Matt Sorum, aki pedig nem úgy játszik, mint Frank. Mindnyájunknak megvan a maga stílusa, de a korai lemezeken az én dobolásom hallható, és mindenki azokon a dalokon nőtt fel. Vagyis amikor Frank játssza őket, nem a megfelelő módon teszi ezt. Remekül tartja az ütemet, maradjunk ennyiben. Mondjuk úgy, hogy amikor elkezdték játszani a Mr. Brownstone-t, egészen a refrénig fel sem ismertem. Ne már, ez volt a Brownstone? De hát azt egyből vágja az ember, ott van benne az a hatalmas groove, amit beletettem... De ahogy mondtam, mindenkinek megvan a maga stílusa."

Steven tavaly, Dél-Amerikában már csak egy-egy számot játszott két bulin, és itt mintha lett volna valami félréertés is közte és társai – értelemszerűen elsősorban W. Axl Rose – között, a részletekről azonban nem akart beszélni. Annak is megvan az oka, hogy az eddigi idei koncerteken miért nem lépett fel. „Félreértettem a dolgot, mert azt hittem, a meghívás egyaránt vonatkozik Ausztráliára, Japánra és Thaiföldre, de kiderült: vagy ez, vagy az, vagy amaz. És erre azt mondtam: így nem tudom vállalni. De a régi problémák a tavalyi fellépésekkel így is lezárultak, amiért hálás vagyok."

Steven tehát a fentiekkel együtt sem haragszik senkire, bár igazából azt szeretné, ha a jövőben lenne olyan koncert is, amelyen a teljes Appetite For Destruction-felállás lép színpadra. „Megkérdeztem Slasht, hogy nem vetné-e fel a dolgot Axlnek. Júliusban harmincéves az Appetite, szóval csinálhatnánk négy-öt koncertet a teljes albummal, mellé előszednénk a Civil Wart, meg még olyasmiket, mint mondjuk a Patience, és felvennénk. És ennyi. Ha Axl elégedett, utána lehetne folytatás is. De ez csak az én elképzelésem."

 

Hozzászólások 

 
+11 #8 Montsegur 2017-02-20 07:38
"Nem véletlen szerintem, hogy kik maradtak ki az újjáalkulásból. Slash, Duff meg Axl rendbe tette magát, Steven meg Izzy valószínűleg nem."

Izzy 1990 óta rendben van. A reunionból egyértelműen anyagi okok miatt hagyták ki, ezt ő le is írta és ha jól tudom, azóta se cáfolta meg senki.

Egyébként meg lehet azon vitatkozni, ki milyen képességű zenész (Axl soha nem engedne be a kiválónál gyengébb muzsikust ebbe a csapatba) de a szellemet a palackból akkor is az az öt ember engedte ki ott valamikor a nyolcvanas években, nem véletlen, hogy minden "ősrajongó" őket szeretné még egyszer együtt látni...
Idézet
 
 
-4 #7 Tama1975 2017-02-19 18:31
Steven nekem kicsit ugyanaz a kategória mint Nick Menza volt. Kb 25 éve nem ő a Guns dobosa de még mindig azt hiszi, hogy ő az. Annó Nick is úgy emlékezett mennyire jó volt Mustaine-nal újra próbálni, meg mekkora volt a kémia, Dave meg kb már pár nap után érezte, hogy ez nem lesz jó.
Nem véletlen szerintem, hogy kik maradtak ki az újjáalkulásból. Slash, Duff meg Axl rendbe tette magát, Steven meg Izzy valószínűleg nem.
Idézet
 
 
#6 paolo 2017-02-19 16:00
Az természetes, hogy Adler úgy érzi a saját maga által feldobolt nótákat jobban tudja Ferrernél. De egy 25+-os setlisnél ez nem mindegy?

Pláne úgy, hogy az említett Mr.Brownstone-t én meghallgattam Adlertől és Ferrertől is, és óriási nagy különbségeket nem vettem észre.
Idézet
 
 
-2 #5 Vilcso 2017-02-19 14:05
Valamilyen kézzel fogható oka csak van annak, hogy végül se Izzy, se Steven nem került be a turnéba teljes mértékben...Ott van Slash, Duff, velük hogy sikerült düllőre jutnia Axl-nek? Érdekes dolgok ezek. Steven nekem abszolút egy beképzelt fazonnak tűnik, főleg a mostani kijelentései alapján...Tény, hogy Ő volt az alapítótag, de elrúgta a pöttyöst nagyon csúnyán anno, valószínűleg a többiek nem bíznak még abban, hogy teljesen felépült a drogokból.
Idézet
 
 
+26 #4 Tama 2017-02-19 13:29
Bostaph nem Lombardo
Mangini nem Portnoy
Ferrer nem Adler

Ez ennyi! Nincs itt semmi látnivaló...:)
Idézet
 
 
+1 #3 Kondi István 2017-02-19 12:58
Nem csak az a baj, hanem hogy a lassabb számokat pl szarrá püföli (November Rain, Estranged) ill. bizonyos számokat meg kb 1,5szer gyorsabban játszik (Nightrain), de a Brownstone intrója se okés. Nézvel a Buenos Aires-i felvételeket amikor Steven tolja pl az Out ta get me-t meg a Michelle-t, ég és föld a különbség kettejük játéka között. Nekem fazonra is kilóg egyébként a többiek közül. Fortus viszont a totális ellentéte, Axl nem volt hülye hogy pont őt hagyta meg a mostani felállásból, tökéletesen passzol Slash mellé, remekül kiegészítik egymást (Wish you were here pl.). Melissa meg egész jókat háttérvokálozik ahol kell :D
Idézet
 
 
-3 #2 Ar823 2017-02-19 12:47
Hát az tény hogy nincs olyan hallásom mint egy zenésznek de a Mr. Brownstone-on mit nem ismert fel?

https://www.youtube.com/watch?v=EBk_WWW-c3w

Már az első dobütéseknél beazonosítható, jó nyilván nem olyan gyorsan tolják mint 1988-ban a Ritzben, de nem is 24 évesek most már...
Idézet
 
 
+21 #1 nikfisz 2017-02-19 08:09
Adler az igazi Guns dobos! ...csak megbízhatatlan.ennyi. Egyébként Ferrer kiváló zenész,csak fogalma sincs mi az a Appetite.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.