Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ősszel berúgja a motort Hellid, Cederlund és Andersson Entombed-verziója is

0612entOktóber 27-én ismét egy színpadon áll majd az Entombed három alapembere, Alex Hellid gitáros, Uffe Cederlund gitáros és Nicke Andersson dobos, akik egy svéd hajófesztiválon adnak majd koncertet, aztán novemberben egy szimfonikus buli is várható tőlük. A trió azt sem tartja kizártnak, hogy új albumot készítsen.

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen felállásban lép majd fel október 27-én, a svéd Close-Up Båten hajófeszten, majd november 12-én, Malmö városában egy szimfonikus zenekarral Alex Hellid, Uffe Cederlund és Nicke Andersson. Az ugyanakkor most már egyértelműnek tűnik, hogy hosszas rákészülődés után az Entombed három alapembere tényleg elkezd mozgolódni, vagyis az L.G. Petrov énekes vezette Entombed A.D. mellé hamarosan felsorakozik a csapat egy másik verziója is. A basszusgitárost és a frontembert jelenleg még keresi a trió.

„Alexszel 2014-ben jöttünk össze ismét, amikor a segítségemet kérte a Clandestine szimfonikus áthangszereléséhez a Gävle-i Szimfonikusokkal közös fellépéshez”, mondta a Decibelnek Cederlund. „Beszéltünk róla, mennyire jó lenne, ha Nicke is csatlakozna hozzánk, így Alex megkérdezte, érdekli-e a dolog, ő pedig igent mondott. A koncerten végül nem tudott jelen lenni, de abban benne volt, hogy megint csináljunk valamit közösen. Szerintem az jelentette a plusz ösztönzést, hogy egyikünk sem értett egyet L.G. Petrovval az Entombed név használatával kapcsolatos jogi vitákban, hiszen a név Nickétől származott. Én is egyből kényelmesebben éreztem magam, miután Nicke is csatlakozott hozzánk, hiszen ő alapította a zenekart, és amikor tag volt, ő írta a legtöbb nótát, meg a legjobbakat is. Ha ő nincs, ez az egész nem is jöhetett volna létre… Ha annak idején felhív, és azt mondja, ne folytassuk nélküle a csapatot, biztosan tiszteletben is tartottam volna a kérését. Mindig is nagyon szerettem őt, és hálás vagyok neki, amiért megengedte, hogy nélküle is tovább menjünk. A leghatalmasabb arc, igazi zseni! A szálakat azonban most Alex tartja kézben, én csak sodródom velük. Élvezzük egymás társaságát, mindenről őszintén tudunk beszélni, és nagyszerű lesz ismét velük zenélni.”

Az Entombed ezen változata a második koncerten ismét a Clandestine lemezt nyomja majd el szimfonikus kísérettel, de a sztorinak november után sem lesz vége Uffe szavai szerint. „Nagy világ körüli turnékat biztosan nem csinálunk majd. Most ezt a két bulit kötöttük le, és majd onnan építkezünk tovább. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és mindenki benne legyen. Remélhetőleg új zenéket is írhatunk így együtt. Régi dolgokat már rögzítettünk is, csak hogy megnézzük, hogyan szólnak mai hangzással, és mindenkinek tetszett a végeredmény. Ahogy öregszem, egyre gyorsabban repül az idő, szóval nagyon szívesen kivenném a részemet egy új Entombed-album elkészítéséből. De most a koncertekre összpontosítunk. Már akkor is elégedett lennék, ha csak ezek jól összejönnek, de többre is nyitott vagyok.”

Andersson pénteken a The Hellacoptersszel is visszatért a színpadra. A Petrov-féle Entombed A.D. ősszel a Voivod társaságában játszik Budapesten, további részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 sbxslade 2016-06-13 20:58
kärki melle pedig rogton beugorhatna michael amott egy parszamos carnage-nosztalgiara. hogy ezt akkor muvelik, amikor elobbi az entombed vagy a dismember elen tolja, azt teljesseggel rajuk bizom, en meg lennek veve kilora.
Idézet
 
 
+9 #2 Tulus 2016-06-12 10:56
Az lenne a legjobb, ha az első két lemez világát hoznák vissza.

Énekes? Matti Kärki.

De jó lenne már egy Dismember újjáalakulás is.
Idézet
 
 
+5 #1 sbxslade 2016-06-12 09:41
petrov lassan osszeborulhatna veluk egy klasszikus entombed turnera, specialis vendegkent a hellacopters is beszallhatna elo(vagy inkabb fo-)zenekarnak es akkor a novemberi bulin (voivod newsteddel kiegeszitve ugye) megallas nelkul fogok bogni a durerben. tudom, elmegyek en a csopogos almaimmal a francba (:
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.