Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Squares: végre megjelennek Joe Satriani első zenekarának felvételei

Különleges album jelenik meg április 5-én Joe Satriani Strange Beautiful Music kiadójánál: a Squares Best Of The Early '80s Demos albuma a gitárhős első komolyabb bandájának demófelvételei közül válogat, és már négy dal is meghallgatható róla.

0320squares

Joe Satriani első komoly zenekara a '70-es évek végén alapított Squares volt, amelyben a gitáros Andy Milton basszer/énekessel és azzal a Jeff Campitelli dobossal zenélt együtt, aki később szólókarrierje során is számtalanszor játszott vele. A zenekar sosem jutott el a lemezig, de a gitáros mindig is zenei evolúciója fontos fejezeteként tekintett a The Squaresre, így most saját cégénél kihozza a banda demóit. „Miközben mindent megtettünk annak érdekében, hogy lemezszerződéshez jussunk és szupersztárok legyünk, nagyon jól éreztük magunkat, és tényleg jó zenéket is alkottunk", mondja Joe. „Megelőztük a korunkat, aminek következtében nem is nagyon passzoltunk azon bandák közé, akiket az emberek akkoriban szívesen hallgattak. Végül én hagytam ott a csapatot, hogy önálló karrierbe kezdjek. Megviselt, hogy befejezek valamit, amibe szívemet-lelkemet beletettem, de mint kiderült, jól döntöttem. Most viszont itt vannak az eredeti, '80-as évek elején készített demók, amit az akkori élő hangmérnökünkkel, John Cunibertivel rögzítettünk."

squares_cA később nagynevű producerré vált Cuniberti által újragenerálozott hangzású anyagra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Give It Up
02. Everybody's Girl
03. B-Side Girl
04. I Need A Lot Of Love
05. Can't Take It Anymore
06. So Used Up
07. You Can Light The Way
08. Tonight
09. Never Let It Get You Down
10. Follow That Heart
11. I Love How You Love Me

Az albumról már négy dal is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.