Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soundgarden, Metallica, Foo Fighters, Miley Cyrus és még sokan mások a nagyszabású Cornell-emlékgálán

Január 16-án tartották a Los Angeles-i Forumban azt a nagyszabású koncertet, amelyen Chris Cornellre emlékeztek a résztvevők. Az eseményen a Metallica és a Foo Fighters mellett számos egyéb nagyság is fejet hajtott a 2017 tavaszán elhunyt énekes előtt.

1114cornell

Helyi idő szerint szerda este rendezték meg az I Am The Highway: A Tribute To Chris Cornell című emlékkoncertet Los Angelesben a Soundgarden és az Audioslave néhai frontembere tiszteletére. Az eseményen A-listás rock- és popsztárok egész sora vett részt: a Metallica és a Foo Fighters mellett fellépett Miley Cyrus, Chris Stapleton, Ryan Adams, Adam Levine és Josh Homme is, mint ahogy természetesen nem hiányozhattak a súlyosabb vonal képviselői sem: fejet hajtott Cornell emléke előtt Geezer Butler és a The Melvins is, de a teljesség igénye nélkül felbukkant még Perry Farrell, Ziggy Marley, Tim McIlrath (Rise Against) és Taylor Momsen (The Pretty Reckless) is.

A koncerten természetesen ott voltak Cornell korábbi zenésztársai is. Tom Morello és Brad Wilk öt dalt játszott a zenekartól az Audioslave repertoárjából három basszerrel, Robert Trujillóval, Geezer Butlerrel és Chris Chaney-vel, illetve öt énekessel: a Cochise-t Perry Farrell, a Be Yourselfet Juliette Lewis, a Set It Offot Tim McIlrath, a Like A Stone-t Brandi Carlile, a Show Me How To Live-et pedig Dave Grohl nyomta. A Temple Of The Dog Miley Cyrus, Fiona Apple és Chris Stapleton segítségével játszott egy rövid programot, de az estét természetesen a Soundgarden három tagjának fellépése koronázta meg. Ők Taylor Momsen, Marcus Durant, Taylor Hawkins, Brandi Carlile, Tom Morello, Wayne Kramer, Peter Frampton és Buzz Osborne közreműködésével vezették elő a Rusty Cage-et, a Flowert, az Outshinedot, a Drawing Fliest, a Loud Love-ot, az I Awake-et, a The Day I Tried To Live-et és a Black Hole Sunt. A Metallica két saját dal, a For Whom The Bell Tolls és a Master Of Puppets mellett két kevésbé nyilvánvaló Soundgarden-gyöngyszemet vett elő az All Your Lies és a Head Injury képében.

Pár videó alább megtekinthető, nyilván hamarosan lesz még több és főleg jobb is ezeknél.

 

Hozzászólások 

 
#2 pumpika666 2019-01-17 20:44
jesus christ pose/slaves & bulldozers nem volt? ja ehhez tényleg kéne Hang
Idézet
 
 
#1 keviny 2019-01-17 12:45
Méltó tisztelgés korunk egyik (, ha nem A) legnagyobb könnyűzenei alkotója előtt. Mai napig felfoghatatlan, ami vele történt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.