Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sonata Arctica: a régi időkhöz visszatérő lemez magyar koncerttel

0109sonatacPariah's Child címmel érkezik március 27-én, a Nuclear Blast gondozásában a Sonata Arctica nyolcadik stúdióalbuma. Tony Kakkóék egy hónappal később ismét Budapesten játszanak.

„Zeneileg az album inkább a régi Sonata felé hajlik, ami azt jelenti, hogy több power metalos elem hallható a dalokban, meg persze ilyen vagy olyan formában farkasok is felbukkannak a dalokban", mondja az anyagról Tony Kakko, aki éppen ezért döntött úgy társaival egyetemben, hogy a borítón is központi szerepet kap a banda totemállata, a farkas. Ez lesz a csapat első lemeze a tavaly augusztusban leigazolt úgy basszerrel, Pasi Kauppinennel, és a zenekar a tervek szerint a turnén is igen sok új témát játszik majd róla. „Eltelt már némi idő azóta, hogy Európában turnéztunk, szóval nagyon örülünk neki, hogy az új album első turnéja itt lesz", mondja Henrik Klingenberg billentyűs. „Nem is akarjuk vesztegetni az időt a lemezmegjelenés után, hanem azonnal nekiindulunk a körútnak, ami április 10-én indul Hollandiában, Eindhovenben. Az egész zenekar nagyon várja, hogy új dalokat játsszunk nektek, és hogy mindenkinek bemutathassuk Pasit, az új basszusgitárosunkat. Igazi szörnyeteg élőben, majd meglátjátok!"

Jó hír, hogy mindezt a magyar közönség is megtapasztalhatja majd, hiszen a zenekar április 30-án a Club 202-ben lép fel a Concerto szervezésében. A Sonata Arctica legutóbbi lemeze 2012 májusában jött ki Stones Grow Her Name címmel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.