Shock!

május 20.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sokan sajnálnak, amit értek is, én azonban roppant szerencsésnek tartom magam”

Triumphant Hearts címmel jelenik meg december 7-én Jason Becker új nagylemeze. Az albumról most még egy dalt mutattak be.

1011jb

A Music Theories Recordings és a Mascot Label Group kiadásában érkezik december 7-én Jason Becker új nagylemeze. A '80-as évek egyik legígéretesebb gitárhőse lassan harminc éve küzd a Lou Gehrig-kórral, más néven ALS-szel, amely az idegek pusztulásával járó, az esetek többségében gyorsan halálos, ám ezeken kívül is bénulást hozó betegség: maga Jason is lebénult, és beszélni sem tud, a külvilággal egy speciális, a szemmozgásaihoz kötött gép és komputerek segítségével kommunikál. E berendezések révén zenéket is ír – így készült el annyi év után ez a nagylemez is, amelyen a gitárrészek jelentős részét Becker barátai játszották fel, köztük olyan nagyágyúk, mint Joe Satriani, Steve Vai, Neal Schon, Steve Morse, Paul Gilbert, Joe Bonamassa, Uli Jon Roth, Guthrie Govan, Trevor Rabin és még sokan mások. Ám legalább ennyire örömteli, hogy maga Becker is hallható az anyagon, igaz, még a '80-as és a '90-es években rögzített témákkal.

„Sokan sajnálnak, amit értek is, én azonban roppant szerencsésnek tartom magam", mondja Jason. „Már nem hiányzik a gitározás. Biztos vagyok benne, hogy azért alakult ez így, mert a helyzet megváltoztathatatlan, de akkor is rengeteg mindenért hálás vagyok. Olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek, és még mindig alkothatok zenét."

jasonbecker_cA dallista az alábbi lesz:

01. Triumphant Heart (ft. Marty Friedman, Gluaco Bertagnin, Hiyori Okuda)
02. Hold On To Love (ft. Codany Holiday)
03. Fantasy Weaver (ft. Jake Shimabukuro)
04. Once Upon A Melody
05. We Are One (ft. Steve Knight)
06. Magic Woman (ft. Uli Jon Roth, Chris Broderick)
07. Blowin' In The Wind
08. River Of Longing (ft. Jon Satiriani, Aleks Sever, Guthrie Govan, Steve Morse)
09. Valley Of Fire (ft. The Magnificent 13)
10. River Of Longing (ft. Trevor Rabin)
11. Taking Me Back
12. Tell Me No Lies
13. Hold On To Love (ft. Codany Holiday) [Chuck Zwicky Remix]
14. You Do It

Mindjárt az első single Valley Of Fire is önmagáért beszélt, ebben ugyanis egyszerre hallhatjuk Steve Vait, Joe Bonamassát, Paul Gilbertet, Neal Schont, Marty Friedmant, Michael Lee Firkinst, Mattias IA Eklundh-ot, Greg Howe-ot, Jeff Loomist, Richie Kotzent, Gus G.-t, Steve Huntert és Ben Woodsot. Most a második dal is megérkezett, benne Codany Holidayjel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#4 Zsoca 2018-11-16 15:29
A valaha elt egyik legnsgyobb gitaros
Idézet
 
 
#3 kamikaze 2018-11-16 15:15
Idézet - Lüke Szájpóker:
véleményem szerint, ha Jason nem bénul le, akkor már rég túl lenne a metal zenén, ebben 200%-ig biztos vagyok. A keretek túl szűkek lennének neki, ahogy most / így is azok...


Persze, ezzel én is tisztában vagyok. Már a Perspective lemezén, több, mint 20 éve túllépett ezen. Ráadásul amikor még aktív volt, akkor is egy egészen más minőséget képviselt a muzsikája, mint egy átlagos metal produkció. Ez mostanra csak még jobban kiteljesedett, a zenéje kortalanná vált. Semmilyen szempontból nem átlagember, ez remélhetőleg egyre több zenehallgatót is kíváncsivá tesz, hogy ismerkedjen vele. Nagy dolgok várhatók ezen az albumán is, aranyszíve van!
Idézet
 
 
#2 Lüke Szájpóker 2018-11-16 14:48
kamikaze: véleményem szerint, ha Jason nem bénul le, akkor már rég túl lenne a metal zenén, ebben 200%-ig biztos vagyok. A keretek túl szűkek lennének neki, ahogy most / így is azok...
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2018-11-16 09:29
Már az elsőnek kihozott dalnál is lehetett érezni, hogy nem hagyományos kompozíciókról van (lesz) szó, ez több annál. Eleinte talán ijesztő a dalok hossza, de végighallgatva egyáltalán nem fullad unalomba, sőt! Ez a track pl. simán lehetne az amcsi listák élvonalában, az oda gyakran felkerülő sok gagyi helyett. Kulturált, jól felépített szerzemény, elsőrangú vokálokkal, így kell ezt csinálni. Szép.
Ja, és nem metal, de nem baj!

Van még egy friss beharangozó trailer is

https://www.youtube.com/watch?v=IXSR85mwRXw
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.