Shock!

június 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Snake Bach visszahozataláról: „Ugyanaz a válasz erre a kérdésre, mint az elmúlt húszezer évben”

Mivel a Skid Row – szokás szerint – énekesgondokkal küzd, Sebastian Bach – szokás szerint – megkezdte a sajtós nyomasztást, hogy visszamenne egykori zenekarába. Dave „The Snake” Sabo gitáros szerint ugyanakkor erre továbbra sincs esély.

0126skidrow05

Egészségügyi okokból távozott a Skid Row soraiból Erik Grönwall énekes, így az elmúlt bő évtizedben folyamatos énekesproblémákkal küszködő New Jersey-i hard rockerek Lzzy Hale-lel, a Halestorm énekesnőjével állnak színpadra aktuális amerikai bulijaikon. Eközben természetesen a banda klasszikus felállásának frontembere, az új szólóalbumát, az igen erősre sikerült Child Within The Mant pár hete megjelentető Sebastian Bach az aktuális interjúkban máris előszeretettel lebegteti, hogy visszamenne egykori társaihoz.

„A legutolsó KISS-koncerten megtudtam valami újat, egy nagyon komolyan félrekommunikált dolgot – ecsetelte Bach Eddie Trunk műsorában. – Úgyhogy beszélnem kell velük, mert valami nem pontosan úgy történt. Nem árulhatom el, miről van szó, de totális baromság az egész narratíva, miszerint nem bírnak engem, és túl kattant vagyok hozzájuk. Egyszerűen nem igaz. És voltak már kísérletek, hogy ismét összehozzanak bennünket. Jelenleg az új lemezemre és a turnéra összpontosítok, így nem volt sok időm ezzel foglalkozni, de jó esély van rá, hogy összejön a dolog, mert kurvára nincs okunk az ellenkezőjére. Ráadásul félrekommunikálás miatt alakultak így a dolgok. Ennyit mondhatok. Félrement a kommunikáció. Meg kell írnom nekik egy alaposan átgondolt e-mailt, hogy tisztázzuk a félreértéseket, de kurvára biztosra kell mennem vele, nem fogalmazhatok rosszul, nem viccelhetem el… Jelenleg nincs ehhez energiám, de tudom, hogy meg kell tennem. Most épp túl sok egyéb dologgal foglalkozom egyszerre.”

0421bach

Bach számára rossz hír, hogy a The Hook Rocks podcastben nyilatkozó Dave Sabo szerint a Skid Row-nak esze ágában sincs ismét felmelegíteni a régi levest. „Ugyanaz a válasz erre a kérdésre, mint az elmúlt, mit tudom én, húszezer évben – szögezte le Snake, amikor Bach esetleges visszahozataláról kérdezték. – Nem fog megtörténni. Csak önmagamat tudom isméteni. Hálás vagyok a közönségnek, amiért annyian szeretnék ezt az egészet, de kénytelen vagyok megint hangsúlyozni: az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A lényeg: azért nem fog összejönni a dolog, mert Scottival és Rachellel nem szeretnénk ismét elindulni ezen az úton. Többször is beszéltünk erről, és mindig egy húron pendültünk a témában. Egyszerűen nem akarjuk. Általában Rachel vitte el a balhét emiatt az utóbbi években, mindenki őt hibáztatja, azt hiszik, az egója miatt van satöbbi-satöbbi… De ez hatalmas baromság, egyszerűen nem igaz. Kellemetlenül is érzem magam emiatt, mert eléggé ránehezedik ez a téma, miközben soha nem mondott senkire semmi rosszat. Az igazság ezzel szemben annyi, hogy Rachellel és Scottival hárman folyamatosan ugyanazon az állásponton vagyunk a kérdésben: szeretjük magunkat jól érezni ebben a zenekarban, és mindannyian boldogok vagyunk.”

Snake szavai szerint Bach sajtóoffenzívái aligha segítik a kérdés rendezését. „A zenekar korábbi tagjai ízekre cincáltak bennünket, rengeteg szart hordtak össze rólunk, mindnyájunkról… Mi pedig úgy döntöttünk, nem reagálunk ezekre. Az nem én lennék, azok nem mi lennénk. Nem indulunk el ebbe az irányba. Zenélni akarunk, boldogok akarunk lenni. Számunkra sosem az anyagi kérdésekről szólt ez az egész. Köztudott, hogy igen szép ajánlatokat kapunk egy újonnani összeállásra, de nem a pénz a lényeg. Nekem fontosabb a saját örömöm, illetve az, hogy továbbra is jó barát, jó férj, jó apa, jó zenésztárs, jó ember maradjak. Semmilyen téren sem szeretném veszélybe sodorni ezt.”

Lzzy korábban azt mondta, ha sikerül megoldaniuk, akár fixen is szívesen belépne a Skid Row-ba, de erről egyelőre természetesen nincs döntés.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.