Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slipknot: minden a lehető legnagyobb rendben?

A jelenleg épp horrorpunk formációjával, a Murderdollsszal turnézó Slipknot dobos, Joey Jordison szerint a Paul Gray halálával nyolctagúra fogyatkozott iowai terrorbrigád hatalmas visszatérést tervez idén. Mint Joey elmondta, a bandán belül olyan jó a hangulat, amilyen a mostani helyzetben csak lehet.

„Minden a legnagyobb rendben van”, mondta Joey Jordison az ausztrál Triple J rádiónak. „Állandóan kérdezgetnek erről, szóval szeretném leszögezni, hogy a Slipknot táborban olyan a hangulat, mint mindig azóta, hogy elkezdtük. Ismét összejöttünk, szükségünk van arra, hogy megcsináljuk ezt az egészet, az embereknek is szükségük van ránk, szóval visszatérünk. És ez valami olyan lesz, amit egyszerűen látnod kell. Nem fogom lelőni a poént azzal, hogy elárulom, pontosan min is dolgozunk most, de abban mindenki biztos lehet, hogy igazi ünnep lesz a vége, amolyan nagy gyülekező.”

Joey szerint a csapatban nincsenek személyi feszültségek. „A dolgok nagyszerűen alakulnak, épp most volt egy remek zenekari találkozónk, és minden a legjobb irányba halad. Készen állunk a visszatérésre, ami gyorsan meg is fog történni.” Azt még mindig nem tudni, ki basszusgitározik majd a turnén a tavaly májusban életét vesztett Paul Gray posztján. „Paul helyét soha senki nem foglalhatja el, és egyszerűen nem születhet olyan megoldás, ami elég megfelelő. De amikor elérkezik az idő, dönteni fogunk", fogalmazott korábban Corey Taylor énekes. Jordison még decemberben azt nyilatkozta, hogy a Slipknot valószínűleg nyolc taggal lép majd színpadra a 2011-es koncerteken, a turnéra leszerződtetett basszusgitáros csak a színfalak mögül segíti majd a zenekart.

A Slipknot számos európai fesztiválon fellép a nyáron, így például több Sonisphere állomáson is ott lesznek. A jelenlegi állás szerint Magyarországhoz legközelebb a svájci Baselben lehet majd őket elcsípni június 24-én, ahol többek között az Iron Maiden, Alice Cooper, az In Flames és a Hatebreed is játszik. Habár Joey korábban egy készülő új lemezről is beszélt a Billboard magazinnak, Corey Taylor gyorsan egyértelművé tette, hogy egyelőre még csak hasonló gondolatokkal sem kíván foglalkozni.

Paul Gray tavaly májusban vesztette életét egy Des Moines-i hotelben, miután túladagolta magát morfiummal és egyéb szerekkel. A Slipknot basszusgitárosa 38 éves volt, felesége, Brenna éppen terhessége hatodik hónapjában járt, mikor férje elhunyt. „Nem akarom, hogy az emberek a hiba alapján ítéljék meg, amit elkövetett", nyilatkozta Brenna néhány héttel ezelőtt a Revolver magazinnak. „Drogfüggő volt, de nemcsak az: ez csak egy kis része volt az életének, amin képtelen volt felülemelkedni. Nagyszerű ember volt, nagyszerű zenész, nagyszerű férj, nagyszerű barát, nagyszerű testvér és nagyszerű gyermek. Szeretném, ha az emberek ezt is tudnák róla."

Szintén a Slipknothoz kapcsolódó hír, hogy március 1-jén kijön Shawn Crahan ütős – azaz a bohóc – projektje, a The Black Dots Of Death debütáló albuma, az Ever Since We Were Children.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.