Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slash lehet Steven Adlerék első albumának producere

Javában zajlik az eredeti Guns N' Roses dobos, Steven Adler vezette Adler's Appetite aktuális európai klubturnéja, de egyelőre még nem tudni, mikor jelenik meg végre a javarészt régi Guns dalokkal haknizó, sok variálás után 2009 óta változatlan felállású csapat első teljes nagylemeze.

Mint emlékezetes, Steven 2004-ben és 2005-ben Budapesten is játszott az Adler's Appetite-tal, de az akkori felállásból ma már csak ő érintett a mostaniban. Az Adler's Appetite jelenlegi leosztásában a dobos mellett Alex Grossi (Quiet Riot) és a Faster Pussycatből ismerős Michael Thomas gitároznak, az Enuff Z'Nuff-os Chip Z'Nuff basszusgitározik és Rick Stitch énekel. A mostani európai koncerteken a banda már árul egy limitált példányszámú EP-t, rajta három saját szerzeménnyel (Alive, Stardog, Fading), de egyelőre nem tudni, mikor kerülhet a boltokba az első teljes nagylemez. Steven szerint mindenesetre szekérderéknyi új daluk van.

Az EP producere a Cinderella ütős Fred Coury volt, de egyes pletykák szerint az albumon Adler gyermekkori jóbarátja és régi kollégája, Slash tölti majd be ugyanezt a szerepet. Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt az ügyben, de a pár éve teljesen tiszta Steven tavaly vendégszerepelt a gitáros szólóalbumán, vagyis hosszú évek óta ismét közösen stúdióztak. Az itt-ott elejtett célzások alapján annyi bizonyosnak tűnik, hogy Slash valamilyen formában felbukkan majd az Adler's Appetite bemutatkozó lemezén.

Adler a Guns N' Roses klasszikus debütáló albumán, az 1987-es Appetite For Destruction-ön és az 1988-as GN'R Lies EP-n dobolt, majd súlyos heroin- és kokainproblémái miatt 1990-ben kirúgták a zenekarból. A dobos ezután peren kívül 2,5 millió dollárt akasztott le volt társaitól, illetve minden royalty 15 százalékát azon albumok után, melyeken közreműködött, de a pénz jelentős része éveken át a dealerekhez vándorolt. Stevennek csak a 2000-es években sikerült kikászálódnia a veremből. Talán nem véletlen, hogy ilyen előzményekkel ma is ő az egyetlen, aki egyértelműen szeretné, ha ismét összeállna a régi nagy csapat...

Önéletrajzi könyvében utólag egyébként maga Slash is azt írta, hogy Steven eltávolítása a régi Guns N' Roses végromlásához vezető út első lépcsőfoka volt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.