Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sikeres volt Jim Sheppard agyműtétje

Már lábadozik február 16-ai agyműtétje után Jim Sheppard, a Nevermore basszusgitárosa. „Jimet megoperálták, és már a műtét után viccelődött”, írta a zenekar hivatalos Facebook oldalán. Egyelőre nem tudni, játszhat-e majd a lábadozó zenész a Power Of Metal turnén, ahol a Symphony X és az újjáalakult Psychotic Waltz társaságában játszanak.

Jim Sheppardot egy rendkívül gyorsan növekedő agytumor miatt kellett megoperálni, de szerencsére nem rákos daganatról volt szó, így a basszusgitárosnak jó esélyei mutatkoznak a teljes felépülésre. Sheppard már az utóbbi években is sok koncertet kényszerült lemondani a hosszú évek óta húzódó, igen súlyos Crohn-betegsége miatt, de legutolsó műtétje óta állapota viszonylag stabil volt.

A Nevermore tagjai a hosszú szünet után tavaly nagyobb sebességre kapcsoltak: habár 2010-es lemezük, a The Obsidian Conspiracy megosztotta a közvéleményt,újjáalakították a banda elődzenekarát, a kultikus Sanctuaryt is, ahol már szintén javában íródnak az új dalok. A csapatban a Nevermore-ból Warrel Dane énekes és Sheppard mellett Jeff Loomis gitáros is érdekelt, de az eddigi nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy ő csak a turnéfelállásban lesz tag, mert egyébként nem lehetne megfelelően elválasztani egymástól a két zenekart. A Sanctuaryt e trió mellett Lenny Rutledge gitáros és Dave Budbill dobos alkotják. Az eredeti másodgitáros, Sean Blosl nem érdeklődött a reunion iránt, ezért is volt szükség Loomisra, aki egyébként a legutolsó periódusban szintén tagja volt a csapatnak.

A Nevermore utoljára tavaly lépett fel nálunk a Metalfesten, és március 14-én újra ellátogatnak hozzánk a Power Of Metal fesztiválturné keretében. Az még egyelőre erősen kérdéses, hogy Jim velük tarthat-e az európai turnéra. A legutóbbi fellépéseken, így a hajós 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Warrel szólócsapatából ismert Dagna Silesia helyettesítette a basszusgitárost.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.