Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Semmit sem kapsz ingyen, amikor egy nagy zenekar után elkezdesz egy másikat”

Jövő év elején a Kornnal turnézik Európában a Hellyeah az idén megjelent Unden!able lemezzel. Vinnie Paul egy friss interjúban most a Damageplan-korszakra emlékezett vissza, és ismét azt mondta: egy nap még kihozza a soha meg nem jelent második lemezhez rögzített demókat.

hellyeah_k2015_04

Eddie Trunk egyik rádióműsorában vendégeskedett a napokban Vinnie Paul, akivel a Hellyeah aktuális ügyei mellett a Damageplan is szóba került. Trunk kérdésére, amikor azt firtatta, vajon tartósnak bizonyulhatott volna-e az a történet, ha Dimebag Darrellt nem gyilkolják meg, a dobos azt felelte: szerinte mindenképp. „Megbántottak bennünket, és fogalmunk sem volt, mi van a Panterával. Nem volt hivatalos feloszlás, egyszer sem mondtuk ki, hogy ennyi volt, befejeztük. Phil és Rex egyszerűen csak nem vették fel nekünk a telefont, és a saját dolgaikkal foglalkoztak. Így aztán egy idő után mi is úgy éreztük: tovább kell lépnünk, és a saját ügyeinket kell előrevinnünk.”

Az egyes Damageplan-lemez, a New Found Power annak idején vegyes kritikákat kapott, és Vinnie szavai szerint ez őket sem lepte meg. „Az egy nagyon változatos lemez volt. Valami olyasmiben gondolkodtunk, ami nem pont úgy szól, mint a Pantera, de a második albumra írt anyag már nagyon céltudatosra sikeredett. Megvannak még a demófelvételek, és egy napon majd meg is jelentetem őket. De akkor már tényleg éreztem, hogy nagyot léptünk előre. Turnéztunk, a rajongók láttak bennünket, és elfogadták, hogy ott játszunk. És meglehetősen kijózanító élmény is volt a Damageplannel koncertezni, miután a Panterával főleg arénákban játszottunk. Semmit sem kapsz ingyen, amikor egy nagy zenekar után elkezdesz egy másikat. Baromi gyorsan rádöbbensz, hogy a hegycsúcsról ismét a völgy legmélyére kerültél, és mindent elölről kell kezdened…”

A dobos nem szólt az interjúban arról, mikor jöhetnének ki az említett Damageplan-demók, de továbbra is életben akarja tartani immáron tizenkét éve halott öccse mítoszát. „Szomorú kimondani, de miután elmész, akkor válsz csak igazán hatalmassá. Furcsa ez az egész… Nagyra értékelem, hogy a rajongók életben tartják Dime örökségét, és minden, amit csinált, ma is csorbítatlanul él tovább, sőt, folyamatosan csak növekszik. Hatalmas legendája van.”

A Hellyeah-t és a Kornt a bécsi Gasometerben is meg lehet nézni április 3-án.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Bólogató Kutya 2016-11-22 10:31
A Damageplan nagyon jó lemez, a mai napig hallgatom. Bírtam, hogy meglépték a tesók.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.