Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Scott, szavakkal ki sem lehet fejezni, mekkora tehetség voltál”

Hirtelen szívleállás okozta Scott Weiland csütörtöki halálát, ám azt egyelőre még csak vizsgálják az orvosok, hogy ehhez pontosan mi vezetett: az énekes szólózenekarának buszában kokaint találtak, de Weiland felesége esküszik rá, hogy Scott évek óta tiszta volt. A Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver tagsága gyászolja volt harcostársát.

A StarTribune nevű portál értesülései szerint kis mennyiségű kokaint találtak Scott Weiland és szólózenekara, a The Wildabouts turnébuszának hálórészében, illetve Tommy Blacknél, a banda basszusgitárosánál, akit őrizetbe is vettek a rendőrök. Weiland felesége, Jamie Weiland szerint masszív és a médiában is jól dokumentált drogos múlttal rendelkező férje ugyanakkor évek óta nem élt kábítószerekkel, és alkoholt is legfeljebb társaságban fogyasztott. „A valaha fennállt legjobb állapotában volt”, mondta a TMZ-nek Jamie. Weiland szíve hirtelen megállt csütörtök este, közvetlenül egy minnesotai koncert előtt, és már nem tudták újraéleszteni a kiérkező mentők, azt azonban még vizsgálják, konkrétan mi vezetett ahhoz, hogy szervezete feladta.

Eközben természetesen megszólaltak Scott volt zenésztársai is, és nem meglepő módon mind a Stone Temple Pilots, mind a Velvet Revolver közleménye utal a 48 éves korában elhunyt Weiland életmódjára. „Kedves Scott, kezdjük azzal, hogy megköszönjük neked, amiért megosztottad velünk az életedet”, írja Dean és Robert DeLeo, illetve Eric Kretz. „Olyan zenei örökséget alkottunk közösen, ami rengeteg embernek okozott örömöt, és csodálatos emlékeket idéz számukra. Nekünk is rengeteg emlékünk van, nagyon mély emlékek. Tudjuk, hogy időről időre harcolt benned a jó és a rossz. Ez tett azzá, aki voltál. Scott, szavakkal ki sem lehet fejezni, mekkora tehetség voltál. E tehetség egy része magában hordozta azt az átkot is, amely végigkísért az életed során. Mély bánatot érzünk irántad és a családod iránt, és szomorúak vagyunk, hogy elmentél. Szeretünk és tisztelünk. Hiányozni fogsz nekünk, testvér.”

„Mélyen lesújtott bennünket, amikor értesültünk régi barátunk és zenésztársunk, Scott Weiland haláláról”, írja Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és Dave Kushner. „Életünk szép szakaszát töltöttük Scott-tal, és még a legsötétebb időszakaiban is mind reménykedtünk benne, és szerettük őt. Nem kétséges, hogy a művészete tovább él majd. A legmélyebb részvéttel és szomorúsággal gondolunk gyermekeire, Noahra és Lucyre. Mindannyian közösen jártuk a világot a turnékon: a zenekar, a feleségeink, a gyerekeink – egy nagy család lett belőlünk, amely a mai napig létezik. Ami történt, minden szemszögből nézve tragikus és brutális. Nyugodj békében, Scott.”

Weiland december 1-jén, Torontóban adta élete utolsó koncertjét. Erről alább megtekinthető pár rajongói felvétel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.