Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scott Ian: „A Rush dal kicsit megszívatott minket”

Március 22-én érkezik a Nuclear Blastnél az Anthrax régóta várt Anthems EP-je, amelyen hat feldolgozás és a legutóbbi album Crawl dalának két verziója kap majd helyet. A zenekar elsősorban buliként fogta fel a munkát, de igyekeztek igazságot szolgáltatni a saját számaiknál jóval lágyabb rockklasszikusoknak.

„Azért volt mindez különösen jó móka, mert ezek a nóták szerintem nem annyira hasonlítanak a saját repertoárunkra”, magyarázta korábban a Billboardnak Scott Ian gitáros. „Lehet, hogy papíron furcsán néz ki ez az egész, de onnantól, hogy meghallod, mindenki érteni fogja a dolgot. Joey produkciója pedig – különösen a Journey dalban – egészen észveszejtő. Valaki már mondta is, hogy jobb, ha Neal Schon nem hallja ezt a feldolgozást, mert akkor lehet, hogy elveszítjük az énekesünket… Ezek mind olyan dalok, amelyeken valamilyen formában egész életünkben jammeltünk, játszogattuk őket, hiszen egy ilyen típusú vállalkozáson az ember nem akar túl keményen melózni. Bár a Rush dal kicsit megszívatott minket, arra azért nem mondhatom, hogy könnyű lenne. De az is olyan, amit mind ismerünk és mind szeretünk, szóval az ember nekimegy a kihívásnak, és megpróbálja tényleg odatenni, igazságot szolgáltatni neki.”

„Ezek mind olyan zenekarok, akiken felnőttem, és azóta is állandóan hallgatok”, mondja a kiválasztott csapatokról Joey Belladonna, aki már a ’80-as években is fanatikus AOR-ista hírében állt, mindenki tudta róla, hogy a Journey a kedvenc zenekara. „Ez egyszerűen csak jó zene. Remek szórakozás volt elénekelni ezeket a nótákat, és boldog vagyok, hogy klasszikus rocktémákat rögzíthettem az Anthraxszel.”

A dallista az alábbi:

01. Anthem (Rush)
02. Jailbreak (Thin Lizzy)
03. TNT (AC/DC)
04. Smokin' (Boston)
05. Big Eyes (Cheap Trick)
06. Keep On Runnin' (Journey)
07. Crawl (lemezverzió)
08. Crawl (remix)

A Worship Music Crawl dalának kétszeri szerepeltetése egyelőre kevésbé tűnik érthetőnek a feldolgozások mellett, de bizonyára ezt is megmagyarázzák majd előbb-utóbb. A Boston Smokin’-jában mindenesetre Fred Mandel billentyűs is vendégszerepel, aki többek között a Pink Floyd The Wall albumán is játszott, de dolgozott korábban a Queennel, Elton Johnnal vagy Alice Cooperrel is. A kiadvány producerei a zenekar mellett Jay Ruston és a bandából nemrég távozott Rob Caggiano voltak. Az Anthrax a fenti dalok mellett a Black Sabbath Neon Knightsát is rögzítette, ez azonban csak a Wendy Dio által gondozott, hamarosan esedékes Ronnie James Dio tribute lemezen jelenik meg. Utóbbin egyébként a Metallica is szerepel majd.

A csapat februártól Indiában és Ausztráliában koncertezik, majd március 22-től az amerikai Metal Alliance turné headlinereként játszanak az Exodus, a Municipal Waste, a High On Fire és a Holy Grail társaságában. Ezeken a koncerteken ideiglenes megoldásként a Shadows Fall gitárosa, Jonathan Donais áll majd színpadra a bandával.

 

Hozzászólások 

 
-2 #2 denpatrik 2013-01-31 00:12
hmm.....http://anthrax.com/news/
Idézet
 
 
+5 #1 Metal 2013-01-16 14:48
Várom! ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.