Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Satyricon: megérkezett a borító és a végleges dallista

0626_satyriconSzeptember 8-án jelenik meg a Satyricon új albuma, amely szimplán csak a norvég black metal színtér egyik emblematikus csapatának nevét viseli majd, és immáron nem csak borítója, hanem a teljes, bónuszokkal együttes dallistája is nyilvános. A zenekar december 4-én Budapesten is fellép.

„Visszatértünk! Elnézést, hogy ilyen sokáig tartott, de időre volt szükségünk ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű lemezt elkészítsünk”, mondja a lemezről Satyr, aki produceri minőségben is felügyelte a munkálatokat. „Az előző albumainkhoz képest időpocsékolásnak tűnhet, de ez a Satyricon, mindig mozgásban vagyunk. Teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy Satyricon legyen a lemez címe, mert még soha nem sikerült úgy elkapni a zenekar által képviselt szellemiséget, mint most. Mindez sokkal több odafigyelést igényel majd a hallgatóktól is, de tudom, hogy szeretni fogjátok. Hozzátok fog nőni és örök kísérőtársatok lesz. Nem fogunk annyit turnézni a jövőben, mint amennyit szoktunk, de ez teszi majd a koncertjeinket még különlegesebbé. Ez a lemez és a turné csak értetek és értünk jön létre: ez a mi pillanatunk!"

0806satcA Satyricon lemez keverését Adam Kasper végezte, és vendégszerepel rajta a Madrugadából ismert Sivert Høyem énekes is. Az anyag többféle színes bakeliten és digipak CD-n jelenik meg, rajta az alábbi dalokkal:

01. Voice Of Shadows
02. Tro Og Kraft
03. Our World, It Rumbles Tonight
04. Nocturnal Flare
05. Phoenix
06. Walker Upon The Wind
07. Nekrohaven
08. Ageless Northern Spirit
09. The Infinity Of Time And Space
10. Natt
11. Phoenix (Recording Session Mix, digipak bónusz)
12. Our World, It Rumbles Tonight (Deeper Low Mix, digipak bónusz)
13. Natt (Wet Mix, digipak bónusz)

A Satyricon december 4-én Budapesten, az A38 Hajón koncertezik, a turné kezdete előtt azonban még egy speciális fellépés is vár rájuk odahaza: szeptember 8-án a Norvég Nemzeti Opera kórusával közösen lépnek fel Oslóban, a Den Norske Opera & Ballettben, az Ultima Oslo Kortárs Zenei Fesztivál keretében.

 

Hozzászólások 

 
#3 Nűnű 2013-08-07 12:27
Annak idején nagyon imádtam ezt a bandát, az 1999-es Rebel Extravaganza szerintem a zenetörténelem csúcsa, ha ma élne Beethoven, ő írta volna meg.
Azóta nagyon ellaposodott a dolog.
Idézet
 
 
#2 BSND 2013-08-07 11:22
Én már rég leírtam ezt a bandát. A borító viszont megint nagyon jó!
Idézet
 
 
#1 Abracadabra 2013-08-07 08:17
Our World, It Rumbles Tonight - ezt a számot Amazonon meg is lehet venni, sőt bele is hallgathatsz a számba itt....
http://www.deezer.com/nl/album/6809423

Vegyesek az érzéseim. Az fb oldalukon csak azt ösztönzik, hogy elővétel, elővétel, ilyen vinyl, olyan vinyl, csak ennyi van belőle stb, a számról semmi hír nincs, hogy hivatalosan is közzé tették volna (ígéret volt rá). Ráadásul csak pár pillanatot lehet hallani, azért egy számot teljes egészében megmutathatnána k. :S Más banda is megteszi, de kb 60 másodpercért nem fogok előre rendelni. Ez oda-vissza működik.

Pluszban nem is vagyok elájulva az új számtól, hozza a középszerű szintet, amit tartani kell, de sajna-majna nem lesz áttörés. Egyelőre nem vagyok elkápráztatva, inkább csak azt érzem, hogy "gyerünk vásárolj, fizess".
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.