Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rush: lehet, hogy csak 2012-ben jön a Clockwork Angels

Még mindig 2011-re ígéri új albumát, a Clockwork Angelst a kanadai Rush, de ahogy azt a progresszív istenségek énekes/basszusgitárosa, Geddy Lee egy friss interjúban elárulta, a munka még messze van a befejezéstől. A hatalmas sikerrel turnézó trió egyelőre korántsem rendelkezik teljes lemeznyi friss anyaggal.

„Nagyjából hét kész dalunk van”, mondta Geddy a The Plain Dealernek. „Az a kettő, amiket élőben is játszunk belőlük, tehát a BU2B és a Caravan súlyosabb hangzásúak, leginkább a keményebb korai Rush érát idézik. De ha az összes dalra gondolok, amik már elkészültek, igazából roppant változatos az anyag. Azt hiszem – és azt remélem –, hogy a Rush rajogók szeretni fogják majd.”

A Rush április 15-ei clevelandi koncertjét teljes egészében rögzítette egy későbbi DVD-megjelenéshez, és továbbra is gőzerővel járják Észak-Amerikát a tavaly júniusban elkezdődött Time Machine turnéval. Geddy Lee-ék ezen a turnén a teljes 1981-es Moving Pictures albumot elnyomják, ami a zenekar történetének legsikeresebb lemeze: csak az Államokban több mint 4 millió példányban kelt el. Európába késő tavasszal érkeznek, de rossz hír, hogy a jelenlegi állás szerint Magyarországhoz legközelebb Frankfurtban lépnek fel május 29-én. A Time Machine turné meghosszabbítása miatt egyelőre nem tudni, mikor jelenhet meg a Clockwork Angels, de egyelőre továbbra is 2011-es a céldátum. Mindenesetre itt lenne az ideje, hiszen a legutóbbi Snakes & Arrows 2007 tavaszán került a boltokba.

A banda emellett hamarosan újra kiadja 2002-es lemezét, a Vapor Trailst is, méghozzá újrakevert hangzással. „Sosem voltunk igazán elégedettek a Vapor Trails produkciós részével”, nyilatkozta korábban Alex Lifeson gitáros a brit Classic Rock magazinnak. „Talán annak idején több időt is tölthettünk volna ezzel… De most itt az esély, hogy kicsit felfejlesszük a dolgot. Nem vesszük fel újból az albumot, de az egészet újrakeverjük.” Alex már korábban is többször utalt rá, hogy nem szereti a Vapor Trails megszólalását, amiből a masterelés közben minden dinamika kiveszett. A gitáros azt is elmondta, hogy szerinte az akusztikus gitáros részeknél különösen rosszul szól az anyag. A 2002 májusában megjelentetett Vapor Trails producere Paul Northfield volt. Az album több mint egy éves munka után állt össze, és roppant nehéz időszak végére tett pontot a banda életében: Neil Peart dobos/szövegíró ezen az anyagon írta ki magából magánéleti tragédiáit, miután 1997-ben egy autóbalesetben elvesztette 19 éves lányát, majd mindössze tíz hónappal később egy daganatos megbetegedésben felesége is elhunyt. A lemez súlyos, sötét és borongós világa ezek után senkit sem lephetett meg, a zene mégis megosztotta a fanatikusokat, akárcsak a zajos, a megszokottnál jóval kevésbé polírozott hangzás.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.