Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Röviden összefoglalva, ez a dal az elmúlásról szól”

A Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekessel készült el a divideD legfrissebb videoklipje. Az Until The Stars Turn Cold a júliusban megjelent Behind Your Neon Eyes lemez zárótétele.

1126divided

Új videóval jelentkezett a divideD. „Kietlen pusztaság... A XXVIII. századi szmog már pár hónappal az utolsó telepesek eltűnése után elviselhetőbb lett, ám mikor a divideD és a stáb feltűnt a kihalt bolygón, addigra már teljesen újjászületett az atmoszféra", mondja a zenekar a klip koncepciójáról. „A természet visszakövetelte azt, ami régen az övé volt... Az épületek falain repkény táncolt, a kerítéseket göcsörtös faágak ejtették foglyul, még az utolsó atomvillanáskor szoborrá dermedt belvárosi kisnyugdíjasokra is mohatelepek kúsztak fel mohón. Mert ez történt... A nap kihűl, az emberiség már szerteszét szóródott a galaxisban, mint egy gyermekláncfű gaz magjai... A legideálisabb kliphelyszín, amikor kihunynak a csillagok, a magány, a megborulás, a hideg, az ősz. Nincs senki más e tájakon, csak Brother Belmont, vOid, psyKlone, Sol és Stalkher Jr... Na meg nagyrabecsült vendégük, Flo V. Schwarz, a Pyogenesis énekese és a crew, Maráczi Krisztián és Jan Borowski operatőrök és Vaskó Gréta. Velük, nektek történt ez a klip. Saját zenekari rendezésben, saját vágásban, teljesen a mi munkánk... Az utolsó pillanatig húztuk, amíg a nap kihunyt. Legyen ez egy óda a feledéshez, gyászdal a szabadsághoz és erőt adó érzelmi töltet a bezártság perceihez. We are not alone in the unknown."

„Röviden összefoglalva, ez a dal az elmúlásról szól", teszi hozzá a dal alapjait jegyző v0id. „Hosszabban az elmúlás folyamatának megéléséről és a benne rejlő katarzisról. A hangszeres alapok vázlatai még Finnországban születtek egy különösen sötét és esős télen, egy napsütésről szóló film ihletése alapján. Bár beszédes vagyok, nem vagyok jó szövegíró. A spontán érzelmeim és ötleteim könnyebben fejezem ki hangképekben. Ezt a szinesztézikus katyvaszt segített dallá kovácsolni psyKlone és Belmont. Kapott egy szerkezetet és egy nagyon szép dalszöveget. A folyamat végén pedig plusz kihívás elé állítottam magam egy szóló megírásával. Ezek után pedig felkértük Flót vendégénekelni. Az ő közreműködésével egy gyönyörű duetté változott a dal."

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.