Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Röpke Temple Of The Dog-újjáalakulás volt a hétvégén

1027eddiechrisÉvek óta először ismét felcsendült egy speciális amerikai eseményen a Temple Of The Dog halhatatlan dala, a Hunger Strike, méghozzá az eredeti előadók tolmácsolásában, amikor Chris Cornell felment a színpadra a Pearl Jamhez egy gálán.

Neil Young híres Bridge School Benefit fesztiválján idén a Pearl Jam is fellépett október 25-én, akik illusztris vendéget köszönthettek maguk mellett a színpadon: Chris Cornell, a Soundgarden énekese közösen adta elő a csapattal a Temple Of The Dog album talán legismertebb dalát, a Hunger Strike-ot. Chris utoljára 2011-ben, a Pearl Jamről szóló dokumentumfilm bemutatása alkalmából zenélt közösen régi barátaival. Az énekes tavaly egy interjúban elismerte: néha szóba kerül egy esetleges Temple Of The Dog-újjáalakulás. „Igazság szerint többször is felmerült már, bár konkrét terveink nincsenek. Úgy gondolom, ha mindenki benne lenne, jó móka lenne lenyomni egy koncertet vagy akár több bulit is, amelyeken eljátszhatjuk a dalokat, hiszen sosem csináltunk ilyet.”

A Temple Of The Dog projekttel a Mother Love Bone herointúladagolásban elhunyt énekesének, Andy Woodnak állítottak emléket egykori barátai és zenésztársai. A formációban Cornell és a Soundgarden dobosa, Matt Cameron (aki ma már a Pearl Jamben is játszik) mellett a Mother Love Bone egykori és a Pearl Jam későbbi tagjai vettek részt, így Jeff Ament basszer és Stone Gossard gitáros, illetve Mike McCready gitáros és Eddie Vedder énekes, akinek hangját egyébként az album nagy slágerében, az alább is hallható Hunger Strike-ban hallhatta először a világ. A csapat a maga idejében mindössze egyszer lépett fel élőben, méghozzá 1990. november 13-án, Seattle-ben, a lemez pedig a következő év áprilisában jelent meg. Miután később beütött a grunge, a Temple Of The Dog iránt is megnövekedett az érdeklődés: az album az amerikai listák ötödik helyéig jutott, és platinalemez lett az Egyesült Államokban.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.