Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rohamtempó: már tavasszal stúdióba vonulhat a Korn

Máris új albumon dolgozik a Korn, pedig a legutóbbi még jóformán ki sem hűlt. A Zoiks!-nak adott interjújában James „Munky" Shaffer gitáros elárulta, hogy a banda már három új dalt is írt, a felvételek pedig akár áprilisban megkezdődhetnek.

„Pár hónapja bementünk a stúdióba", mondta Munky. „Korábban írtunk pár dalt, Jonathan rögzítette is őket demóformátumban a számítógépén, aztán a stúdióban élőben is kipróbáltuk, kicsit megtekertük őket. Jól szólnak... A stílusuk kicsit a Soundgardenre, arra a seattle-i típusú hangzásra emlékeztet. A többi dal kicsit másmilyen, inkább kísérletezősebb. Áprilisban talán meg is kezdhetjük a felvételeket, hogy végső formába öntsük azt a megszólalást, amivel kísérletezünk." Az új dalok befejezéséhez a banda természetesen ismét számot tart majd Ray Luzier dobosra, aki Munky szerint remekül bevált a csapatban.

A Korn legutóbbi albuma, a '90-es évek zenei vonalához visszakanyarodó III: Remember Who You Are tavaly nyári megjelenése óta mintegy 150 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban. Jonathanék jelenleg a Disturbed-del közösen turnéznak az Egyesült Államokban a Music As A Weapon V turné keretében, a két főbanda előtt a Sevendust és az In This Moment nyitja a koncerteket. A Korn egészen március végéig érintett a körútban, az ausztráliai állomásokra már nem követik David Draimanéket, akik éppen az amerikai listavezető Asylum albumot turnéztatják.

A Korn fellép a június 10-12. között megrendezendő doningtoni Download Fesztiválon is, ahol jelen állás szerint a System Of A Down és a Linkin Park lesznek a headlinerek, de ott lesz többek között Alice Cooper, Rob Zombie, az Avenged Sevenfold, a Bullet For My Valentine, a The Cult, a Danzig, az Alter Bridge vagy a Mr. Big is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.