Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rockmaraton: „Ha végül mi is elhullunk, senkinek sem maradunk adósai”

Egyelőre nem tudni, lesz-e idén Rockmaraton, de a szervezők közleményéből kiderül: ha nem, akkor is visszaváltják azok jegyét, akik ezt a lehetőséget választják.

0420rm

Július 6-11. között ezúttal is a dunaújvárosi Szalki-sziget adna otthont a Rockmaratonnak, amelyre többek között olyan csapatokat hirdettek meg idén, mint a Sepultura, a Cradle Of Filth, az Accept, a Destruction, a Sodom, a Discharge, a Beast In Black, a Dark Tranquillity vagy az Agnostic Front. A koronavírus-járvány miatt ugyanakkor jelenleg minden nyári tömegrendezvény sorsa kérdésesnek tűnik, és mint friss közleményükből kiderül, maguk a szervezők sem tudják, mire számítsanak. „Lassan két hónapja annak, hogy bekúszott ez a világjárvány az életünkbe, és azóta fokozatosan felforgatott benne mindent. Február végén még a harmincadik jubileumot tervezgettük nagy izgalommal, a jegyértékesítési mutatók alapján teltházas szülinapra készültünk. Mostanra fordult velünk egyet a világ, és fogalmunk sincs, mitévők legyünk. A külföldi menedzsmentek ezidáig kivártak a júliusi dátumokkal, de a múlt héten végleg elhullott az európai fesztiválpiac nagy része, és az országok egymás után 2020. augusztus 31-et jelölték meg a tömegrendezvények tilalmának határidejeként", írják.

A fenti körülmények között egyelőre nem tudni, lesz-e idén Rockmaraton, és ha igen, milyen felállással. „De mi lesz nálunk? Merre tovább? Júliusban vajon tarthatunk majd rendezvények Magyarországon? Zárva lesznek a határok? Megpróbáljuk nemzetközi fellépők nélkül is? Vagy adjuk fel, és engedjük el, amiért ennyit dolgoztunk? De mire hivatkozhatnánk, ha senki nem tudja, mi lesz a tömegrendezvények szabályozásával? A külföldi fesztiválokat a kormányzati tiltás bejelentését követően mondták le. Idehaza semmilyen időpontról nem tudunk, és egyetlen nagy hazai fesztivál sem kommunikált még semmit a témában. A legrosszabb az egészben a bizonytalanság. Gúzsba köt. Egy dolog biztos csak: ha végül mi is elhullunk, senkinek sem maradunk adósai! Ha el kell halasztanunk a fesztivált 2021 nyarára, minden megvásárolt jegy automatikusan érvényes marad, és természetesen mindenkinek visszaváltjuk a jegyét és visszatérítjük annak összegét, aki inkább azt a megoldást választja."

További információk remélhetőleg hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#8 Richter László 2020-04-21 15:36
főleg ha kakán szól......a legjobbakat a RM stábnak....
Idézet
 
 
#7 kondás 2020-04-21 10:24
Ne sajnáld a Crade of filth-et. Azzal a sipítozással ki lehet zavarni a világból.
Idézet
 
 
#6 asvader 2020-04-20 17:31
Ez a Cradle koncert nagyon nem akar összejönni :(
Na majd jövőre :)

Nagyon sajnálom egyébként, jó kis line-up-ot raktak össze a RM-os srácok!
Idézet
 
 
#5 RobertThorn 2020-04-20 17:24
Az ég szerelmére, újra és újra el kell ezt mondani? Nem a fellépők _nemzetisége_ határozza meg, hogy érdemes e egy koncertet/fesztivált megrendezni vagy sem a vírusosdi kellős közepén..
Ez a kialakult helyzet továbbra is arról szól, hogy konkrétan már 5-10 akármilyen embernek se kellene/illene egy helyen lennie, egymás közelségében, rég nem a zenei minőség vagy 'benzinpénz vs. sztárgázsi' a téma..

Ha egy kicsit is kinyitod a szemed és szánsz rá csöppnyi energiát, hogy lássad is, hogy mi és mennyire gyorsan és feltartóztathat atlanul történik, akkor eszedbe se jutna ilyen-olyan-amolyan tömegrendezvény szerű workaroundokon törni a fejed, akkor is, ha már tényleg mindenki nagyon szeretné, hogy vége legyen ennek az egész virus-szarnak :(
Idézet
 
 
#4 Simon Zoltán 2 2020-04-20 13:01
Idézet - Haddelhadd:
"Megpróbáljuk nemzetközi fellépők nélkül is?" - szerintem ez egy járható út lenne, amennyiben a körülmények engedik. Kis magyar bandák százai örömmel mennének benzinpénzért fellépni, csak eddig szinte senki nem állt szóba velük.


..egyik legjobb Rockmaraton volt, kb 12-13 éve még Pécsett, 4 színpad volt, rengeteg "kis" banda lépett fel magyar, külföldi egyaránt számomra teljesen ismeretlenek olyan jók voltak, hogy nem is emlékszem kik voltak a "sztárok" akkor. Viszont megerősített benne, hogy a Rock örök és elpusztíthatala n :) .
Idézet
 
 
#3 Goodbye 2020-04-20 13:00
Kis magyar zenekarokért viszont nem lehet annyit elkérni, mint mondjuk az Acceptért. Bár ez igazából teljesen mindegy, mert kizárt, hogy júliusra végetérne a pánik. Így valoszinüleg a Strand fesztiválnak is annyi, pedig a Sum41 az év koncertjének ígérkezett.
Idézet
 
 
#2 Haddelhadd 2020-04-20 11:20
"Megpróbáljuk nemzetközi fellépők nélkül is?" - szerintem ez egy járható út lenne, amennyiben a körülmények engedik. Kis magyar bandák százai örömmel mennének benzinpénzért fellépni, csak eddig szinte senki nem állt szóba velük.
Idézet
 
 
#1 Drakela 2020-04-20 10:52
Tiszteletremélt ó, hogy ha annyi a fesztiválnak, akkor eszükbe sem jut benyelni a jegyek-bérletek árát.
Viszont én úgy gondolom, látom, nyugodtan elengedhetik ezt a fesztivált is. Sajnos. :(
Ahogy a Volt, a Sziget, a Fekete zaj...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.