Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

RNR Hall Of Fame: Ozzy, a Foreigner és Lenny Kravitz is ott van az idei jelöltek sorában

Nyilvánosságra hozták a Rock And Roll Hall Of Fame 2024-es jelöltjeit. A sorban Ozzy Osbourne-t és a Foreignert is ott találjuk.

0206ozzy

Ozzy Osbourne, a Foreigner, a Jane’s Addiction, az Oasis, Peter Frampton, Lenny Kravitz és a Dave Matthews Band képviselik a szigorúbb értelemben vett rockvonalat a Rock And Roll Hall Of Fame aktuális beiktatásra jelöltjeinek sorában. Rajtuk kívül bekerülhet a dicsőségcsarnokba Mariah Carey, a tavaly elhunyt Sinead O’Connor, Cher, Sade, Mary J. Blige, az A Tribe Called Quest, Eric B. & Rakim és a Kool & The Gang is. A tizenöt idei jelöltből tízet először jelöltek a beiktatásra. Ozzy Osbourne a Black Sabbathtal 2006-ban már bekerült a dicsőségcsarnokba.

A Rock And Roll Hall Of Fame-be jelölés feltétele, hogy jelentős előadóról legyen szó, akinek legalább huszonöt év telt el az első lemeze megjelenése óta, vagyis idén 1999 a vízválasztó. A bekerülőkre a több mint ezerfős, zeneipari szakemberekből, újságírókból álló szakmai zsűri mellett a rajongók is szavazhatnak majd a szokásos módon. A közönségszavazás nyerteseit hagyományosan mindig be szokták iktatni a dicsőségcsarnokba.

A döntés április végén esedékes, a konkrét gála pedig valamikor ősszel, utóbbit a Disney+ közvetíti majd.

 

Hozzászólások 

 
#2 laser 2024-02-12 10:42
És ha valaki bekerül, akkor mi van? És ha nem kerül be, akkor mi van? Semmi. Érdekes, hogy olyanok találták ki, akik beszélnek írnak és/vagy élnek a zenéből. Tehát, ha zenészek nem lennének, ilyen formában ők sem léteznének. Mégis ők csoportosítanak és alkotnak halmazokat. Másrészt, hogy ha valakinek valamilyen zene ad valamit, az teljesen független az adott zenész/zenekar ismertségének vagy elismertségének a mértékétől. Az előadó értéke ily módon nem mérhető az ő ismertségével vagy elismertségével . A szakmai zsűri is szubjektív döntést hoz. De végső soron azt kellene megérteni, hogy nem jobb ismertnek lenni, mint nem ismertnek. Nem kell csoportokat létrehozni, ahol valamilyen címke alatt összegyűjtünk néhány embert. Csak azt hisszük, hogy ez számít, de valójába nem.
Idézet
 
 
#1 frontiers 2024-02-11 09:38
Mariah Carey? Tessék? Mariah Carey? Mariah?..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.