Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

RNR Hall Of Fame: ötödik nekifutásra bent van a RATM, a Maidennek és a Soundgardennek még várnia kell

A Rage Against The Machine bekerült, az Iron Maiden és a Soundgarden ismét kimarad a Rock And Roll Hall Of Fame-ből. A díjátadó gála november 3-án esedékes.

0812ratm

Ötödszöri nekifutásra végül bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be a Rage Against The Machine, akik egyedüliként képviselik a súlyosabb műfajokat az idei győztesek sorában: Tom Morellóék mellett Willie Nelson, Missy Elliott, Kate Bush, George Michael, Sheryl Crow és a The Spinners került be a dicsőségcsarnokba. Egyelőre tehát kimarad a szórásból az egyaránt másodszorra jelölt Iron Maiden és Soundgarden, mint ahogy nem sikerült beiktatásra váltani jelölését a csomagban nominált Joy Divisionnek és New Ordernek, a The White Stripesnak vagy az A Tribe Called Questnek sem. A speciális kiválósági díjjal azonban bejut a kitüntetettek közé Chaka Khan, Al Kooper és Bernie Taupin, és zenei hatása miatt speciális elismerésben részesül DJ Kool Herc és Link Wray is.

A Rock And Roll Hall Of Fame-be jelölés feltétele, hogy jelentős előadókról legyen szó, akiknek legalább huszonöt év telt el az első lemezük megjelenése óta. A bekerülőkre a több mint ezerfős, zeneipari szakemberekből, újságírókból álló szakmai zsűri mellett a rajongók is szavazhatnak majd a szokásos módon. A közönségszavazás nyerteseit hagyományosan mindig be szokták iktatni a dicsőségcsarnokba. Utóbbi idén George Michael volt, aki a leadott szavazatok több mint harmadát, 1,04 millió voksot söpört be. Másodikként Cyndi Lauper futott be 928 ezer szavazattal, Zevon a harmadik lett 634 ezerrel, őket a Maiden és a Soundgarden követte 449 ezer, illetve 427 ezer támogatással. Az idei beiktatási gálát november 3-án rendezik New Yorkban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.